Minisérie Docent slaví u diváků úspěch. Scénář k pokračování je už na stole

20. února 2023·Zábava·Redakce

Herci v minisérii Docent. (Foto: se souhlasem Česká televize)

Už od začátku, kdy Česká televize odvysílala první díl minisérie Docent v hlavní roli s Ivanem Trojanem, Terezou Rambou a Ondřejem Vetchým, bylo jasné, že nejen obsazením, ale i tématem si získala mnoho diváků u obrazovek. To dokázala i sledovanost závěrečného dílu, která se vyšplhala podle serveru Mediaguru na 1,92 milionu diváků starších 15 let. Teď Super.cz přišlo s informací, že se můžeme těšit i na druhou řadu.

Scénář Docenta napsala renomovaná autorská dvojice Josef MarešJan Malinda. Možná i to je jeden z faktorů, proč kriminální minisérie byla tak sledovaná a držela všechny v napětí od začátku do konce. Režie se ujal Jiří Strach a sám nemohl uvěřit tomu, že první díl sledovalo více než 2 miliony diváků. “Je to neuvěřitelné číslo… Obvykle dva miliony přesáhnou jen vánoční pohádky,” řekl pro Super.cz.

V minisérii si zahráli například Ivan Trojan, Tereza Ramba, Ondřej Vetchý, Matěj Hádek, Marek Taclík, Alois Švehlík a další. “Ivan Trojan měl roli docenta jistou od začátku. Scenáristi psali tu postavu pro něho. K obsazení Ondry Vetchého jsme pak došli společně s režisérem Jirkou Strachem,” uvedla pro Českou televizi kreativní producentka Jiřina Budíková.

Po skončení minisérie se na sociálních sítích strhla lavina pochvalných komentářů a mnoho lidí poukazovalo na to, že třetí díl skončil otevřeně, a tak by to chtělo pokračování. A to také bude. Scénář k druhé sérii už je v procesu. “Kluci scenáristi už píšou druhou řadu Docenta. Stejné postavy, jiný příběh. A těším se, jak ty postavy vyrostou dále pod rukama. Protože je jasné, že při třetím dílu zjistí, že se potřebují, že nemohou být jeden bez druhého. A že teorie a psychologické profily nemusí být vždycky jen na prd,” sdělil Strach.


Zábava - další články

Doporučujeme