Muž s demencí požádal o ruku svou manželku. Zapomněl, že si ji už jednou vzal

9. září 2019·Zábava·Karolína Stránská

Film 50x a stále poprvé si získal srdce diváků svým nápaditým námětem a romantickou atmosférou. Kdo by ale tušil, že podobné věci se dějí i v reálném životě.

Pojmem demence jsou označovány různé formy onemocnění, při nichž výrazně klesají duševní schopnosti člověka. Nejčastější příčinou demence je Alzheimerova choroba. Nemocným ubývá během let duševních schopností a mění se jejich osobnost, řada z nich nepoznává své blízké, někteří bývají agresivní. Onemocnění postupně vede k závislosti pacienta na každodenní pomoci druhých.

Milovaný manžel Anne Duncanové Bill žije s demencí již posledních 9 let a už ani nepoznává svou ženu. Ačkoliv to musí být pro Anne tragické, zůstala po jeho boku a nedávno se dočkala neskutečně milého překvapení.

Ačkoliv si Bill už nepamatuje jejich spokojenou minulost, dovede si užít přítomnost, a to natolik, že se rozhodl Anne požádat o ruku. Znovu. Už si totiž nepamatuje, že si ji jednou vzal. Anne samozřejmě souhlasila a na snímky z krásného obřadu se můžete podívat v galerii.

Zábava - další články

Doporučujeme