Muž vyrobil manželce off-road vozíček, aby mohla cestovat. O výrobek je enormní zájem

3. července 2020·Zábava·Karolína Stránská

Foto: instagram/notawheelchair

Cambry nemohla na jiný terén než asfalt po většinu svého života. Je totiž na vozíku. Její tehdy přítel Zack se rozhodl, že pro ni vymyslí vychytávku, aby s ním mohla na výlety do přírody.

To ale Zack netušil, že vytvoří něco, o co budou mít zájem tisíce lidí. Spojil dohromady dvě elektrická kola se sedátkem uprostřed a ono to fungovalo. Cambry náhle zažívala neskutečnou svobodu pohybu oproti dřívějším chodníkům. Nejen, že se mohla projet po drsnějších terénech, ale také ji konečně nebolela ramena a ujela víc kilometrů.

Uplynul další rok, Cambry a Zack se vzali a masově začali vyrábět vozítko, kterému říkají “Not a Wheelchair” (Ne kolečkové křeslo). V průběhu vychytali veškeré mouchy a finální výrobek je založen na původním návrhu. Podle dvojice nemají lidé moc na výběr. To, co je na trhu dostupné, stojí buď tolik jak auto, nebo je extrémně pomalé. Snažili se proto sestrojit něco, co bude mít dlouhý dojezd, bude lehké a poměrně rychlé.

Jejich model v základní verzi a s jednou baterií stojí 3750 dolarů (téměř 89 tisíc korun). Na jednu baterii ujede až 32 km, s dvěma bateriemi ujede až 56 km, vše záleží na terénu, hmotnosti řidiče a nákladu.

Foto: notawheelchair, zacksjerryrig, JerryRigEverything


Zábava - další články

Doporučujeme