Muži vadilo, že do jejich ulice nikdo nechodí. Proměnil ji v Příčnou ulici z Harryho Pottera

20. května 2020·Zábava·Karolína Stránská

Někteří tátové staví svým dětem domky ve stromech, tenhle to však dotáhl do extrému a vytvořil pro své dcery kompletně nový svět. Kouzelnický svět, abychom byli přesní.

Vše začalo, když se rodák Jon Chambers ze Seattlu rozhodl dát si pauzu od svého každodenního zaměstnání, aby se mohl věnovat osobním, kreativnějším projektům. Na pomoc si přizval své dcery Avery (7) a Hayley (11).

“Na Halloween jsem chtěl podniknout něco skutečně parádního, protože mi vadilo, že do naší ulice nikdo nechodí. Moje mladší dcerka vykřikla, že uděláme Příčnou ulici,” řekl Chambers serveru ABC News.

Okamžitě sedl nad skicák a začal navrhovat kouzelnou vesničku inspirovanou světem Harryho Pottera. Ačkoliv si mnohé věci musel předpřipravit, kutil tvrdí, že mnohé vzniklo spontánně za pochodu.

Ulice se stala komunitním projektem. Po dobu dvou týdnů mu přátelé a rodinní příslušníci přinášeli materiál a pomáhali mu se stavbou jednotlivých obchodů.

“První den se tu pohybovalo 30 lidí. Tátové dávali dohromady panely a poté je přenesli k dětem, které je malovaly,” doplnil Chambers.

Když se americká Příčná ulice poprvé otevřela veřejnosti, stovky dětí a dospělých vstoupily skrze kouzelnou, cihlovou zeď a před zraky se jim rozprostřel obraz, který dosud vídali jen na filmovém plátně. V pouhých dvou dnech tam dorazily 3 tisíce lidí.

“Pro mnohé fanoušky Harryho Pottera je to skvělý zážitek. Ne všichni si totiž mohou dovolit navštívit zábavní tématické parky v Anglii či Spojených státech.”

 

 

Zábava - další články

Doporučujeme