Nejlepší Disney zvířecí parťáci, které by si přál každý. Surikata, kohout nebo chameleon, bez nich by to nešlo!

4. května 2023·Zábava·Redakce

K princeznám od Disneyho neodmyslitelně patří krásné písničky, dokonalé vlasy a zvířecí kamarádi. A nejen princezny. I když je hlavní postava pohádky od Disneyho zvíře, má svého zvířecího kamaráda, který ho provází celým dějem, funguje jako malý pomocníček, a především je zábavnou a roztomilou složkou příběhu. Vybrali jsme ty, které my osobně považujeme za ty nej z nej. Souhlasíte?

Pascal – Na vlásku

Nejvíc cool mazlíček a zvířecí parťák je zkrátka chameleon Pascal. Ten byl tak obětavé zvířátko, že s princeznou Locikou trávil celý život ve věži, dělal ji společnost v častých osamocených chvílích, hrál s ní na schovávanou a ponoukal ji k opuštění šíleného vězení, ve kterém setrvávala pouze v domnění, že je to pro její bezpečí.

 

Sebastian – Malá mořská víla

Trochu se nemůžeme shodnout, zda za lepšího parťáka považujeme kraba Sebastiana, nebo rybku Šupinku. Nakonec jsme hlasovaly a Sebastian vyhrál. Oba však krásnou Ariel svědomitě doprovázeli na jejích nezbedných toulkách a dávali pozor, aby neskončila se zlomeným srdíčkem a neproměnila se v pěnu, jako ta originální malá mořská víla od Andersena.

Heihei – Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

Každý zvířecí parťák je super, avšak přiznejme si, že mírně retardovaný kohout Heihei přidělává spíše nervy, než že by podával pomocné křídlo. Nicméně ho milují všichni, kteří tuto velice povedenou pohádku z roku 2016 viděli.

Mushu – Legenda o Mulan

Asi by se dalo polemizovat, zda podle našeho měřítka spadá drak do skupiny zvířat. Rozhodně ale zastává roli velmi komického parťáka, který postavu Mulan krásně zpestří. Ačkoliv je spousta těchto zvířecích parťáků reálně nemluvných, u draka Mushu by to byla velká škoda. Jeho výřečnost a užvaněnost je skvělá a u něj rozhodně platí, že co věta, to perla. Díky němu se budete u této pohádky popadat za břicho od začátku, do konce.

Timon & Pumbaa – Lví král

Jak už jsme říkali, i zvířata potřebují svá zvířata, resp. zvířecí parťáky. Výjimkou není ani Simba, kterému se dva parťáci, surikata Timon a prase bradavičnaté Pumbaa, náramně hodili ve chvíli, kdy se mu chtělo, chudáčkovi malému, umřít. A taky nebýt jich asi by i umřel. Uvědomujeme si, že ačkoliv jsou tihle dva se svým lehkovážným přístupem k životu skvělí, nedají se považovat za nejzodpovědnější kámoši, kteří vás budou pohánět kupředu. Každý z nás ale potřebuje nějakého toho kámoše, se kterým hodíte všechny svoje starosti za hlavu a prostě je nebudete řešit.

Ledové království – Sven

Samozřejmě, že roztomilého a komického parťáka zde představuje především sněhulák Olaf a my moc dobře chápeme proč. A právě proto, že tato fenomenální a populární pohádka vyplodila opravdu spoustu impozantních postav, sob Sven může být lehce upozaděn. Přitom jde o jednoho z nejlepších zvířecích Diseny parťáků. Tento loajální a milující sobík nemusí říct během celé pohádky jediné slovo, a přesto všem ukáže svou odvahu a humornou povahu.

Bonus

Remy – Ratatouille

Sice se nejedná o parťáka hlavní postavy, ale o hlavní postavu samotnou. Nicméně zmínit tohoto kuchaříčka zde rozhodně musíme. Kdo by nechtěl mít doma francouzskou uvědomělou krysu, která vám každý večer připraví jídlo, jako z té nejlepší restaurace. Co dalšího musíme taky Remymu přiznat, je jeho neobvyklá cílevědomost. Jeho odhodlanou a zásadovou povahou by se mohl leckdo nechat inspirovat.

Zábava - další články

Doporučujeme