Nešťastně až do smrti. Fotografka ukazuje, jak by princezny čelily realitě

20. července 2020·Zábava·Karolína Stránská

Zdroj: dinagoldstein.com

Pohádky nám od malička vštěpují, že každá princezna se dočká svého šťastného konce. Jedna fotografka se však zamyslela, jak by to mohlo ve skutečném životě dopadnout.

Padlé princezny, projekt kanadské fotografky Diny Goldstein ukazuje Sněhurku, Rapunzel, Šípkovou Růženku a další princezny, jak bojují s vážnými nemocemi, alkoholismem či nešťastnými manželstvími.

“Moje série Padlé princezny se zrodila z hlubokého, osobního trápení, když jsem začala vzdorovat proti konvenčnímu “šťastně až do smrti” motivu, který je nám vnucován už od malička,” vysvětlila fotografka webu Cargoh.com. K těmto fotkám ji inspirovalo, když se její dcerka začala zajímat o princezny a její matce byla později diagnostikována rakovina.

“Tyto dvě události následovaly krátce po sobě a já jsem si začala říkat, jak by asi vypadaly princezny, když by musely bojovat s nemoci, nedostatkem financí či krizí v manželství. Začala jsem si přestavovat, co by princezny dělaly později ve svých životech. Určitě by musely čelit všem výzvám moderních žen,” dodává.

Na jedné z fotek je například dlouhovláska Rapunzel, která na portrétu fotografky podstupuje chemoterapii, kvůli které o své nádherné lokny přišla.

Zdroj: dinagoldstein.com

 

Zábava - další články

Doporučujeme