Případy 1. oddělení slaví! První díl byl odvysílán před deseti lety

6. ledna 2024·Zábava·Redakce

Případy 1. oddělení. (Foto: Profimedia)

Oblíbený seriál České televize inspirovaný skutečnými policejními kauzami Případy 1. oddělení měl premiéru 6. ledna 2014. Vznikl celkem ve třech sériích, které přilákaly k obrazovkám až 1,7 milionu diváků. V rolích členů elitního týmu vyšetřovatelů, který řeší nejzávažnější zločiny na území Prahy po roce 1989, se představili Miroslav Hanuš, Ondřej Vetchý, Boleslav Polívka, Petr Stach, Filip Blažek, Igor Chmela či Miroslav Valdyka.

Kdo z milovníků českých kriminálních seriálů neviděl Případy 1. oddělení, tak jako by nebyl. Pražská mordparta od prvního dílu trhala nejen rekordy sledovanosti, ale hlavně přirostla k srdci nejednomu divákovi.

Na scénáři se podíleli Jan MalindaJosef Mareš, který je bývalým šéfem oddělení vražd pražského policejního ředitelství. Proto byly také příběhy mnohdy tak autentické, protože vycházely ze skutečných událostí.

Původně měly být jen dvě série, nakonec ale tvůrci vyhověli přání fanoušků a po šesti letech po skončení druhé řady, natočili poslední v pořadí třetí řadu, která ale podle konce je definitivním ukončením kriminálního dobrodružství Tomáše Kozáka a jeho parťáků.

Zábava - další články

Doporučujeme