Pro kariéru cokoliv! Seriál Sedm kroků k moci diváky baví čím dál víc, oceňují i neokoukané téma

27. února 2024·Zábava·Redakce

Sedm schodů k moc (Zdroj: Archiv TV Prima)

Konečně něco jiného, než kriminálka nebo lékařské prostředí. Na obrazovkách televize Prima se na začátku roku objevil seriál Sedm schodů k moci, který je inspirovaný českým politickým prostředím. A diváci jsou nadšení.

Seriál Sedm kroků k moci sleduje příběh servírky Aničky (Eva Podzimková), které se přestěhuje do Prahy, kde začne pracovat v kantýně Poslanecké sněmovny. Díky přátelství s investigativním novinářem (Pavel Batěk) a své touze po luxusu a úspěchu projde ložnicí několika vlivných lidí a dostane se až do nejvyšších pater české politiky.

Seriál ukazuje, že lidé jsou schopni pro úspěch a moc udělat opravdu cokoliv. Nebojí se podrážet nohy druhým, hrají si na přátelé a pak ostatním bodnou kudlu do zad a klidně si zaplatí i za vysokoškolský titul jen, aby se mohli hlásit na lepší pracovní pozici. Autorem scénáře je investigativní novinář Josef Klíma.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Televize Prima (@primaftv)

Diváci jsou ze zajímavého tématu nadšení a chválí výkony nejen Podzimkové a Baťka, ale i Jiřího Vyorálka v roli ministra kultury nebo Barbory Munzarové jako ředitelky kabinetu ministra kultury. „Naprosto skvělý, herci jsou bravurní a doufám, že bude mít ještě někdy pokračování,“ píše jedna z divaček a další se k ní přidávají. „Sedm schodů k moci fakt miluju a nemůžu ho přestat sledovat. Anička je úžasná a hraje to dobře.” Lidem se líbí i to, že je inspirovaný zajímavým a pro seriály netypickým prostředím.

Každá z postav má mít svůj reálný základ, ale nikdo z tvůrců nechce být konkrétní. Třeba bývalý premiér Petr Nečas se televizi Prima ozval a chtěl na ně podat žalobu. Klíma se ale nechal slyšet, že jde pouze o okrajovou inspiraci a mnoho věcí se v seriálu liší od reality. Třeba Jana Nagyová vstoupila do politiky jako zralá žena, matka dvou dětí a za sebou měla velmi zajímavou kariéru. Seriálová Anička je mladá holka z vesnice, bývalá servírka. Televize se žalob nebojí, ale i tak jsou herci v rozhovorech opatrní.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Televize Prima (@primaftv)

V Show Jana Krause se ale moderátor smál herci Jiřímu Vyorálkovi. Toho nenápadně tlačil do toho, aby přiznal, že hraje Petra Nečase. Nejenže jsou si vzhledově podobní, ale podobná jsou i jejich jména. Vyorálek hraje ministra Vichra. Jaká podobnost s počasím.

Zábava - další články

Doporučujeme