VIDEO: Běh s býky v Pamploně má už po dvou dnech 16 zraněných!

8. července 2015·Zábava·Luboš Procházka

Je to opravdu zvláštní zábava, nicméně pro španělskou Pamplonu je to každoroční tradice. Kterou také každý rok odnese řada lidí zraněním. Běh s býky v ulicích města.

Tradice nebezpečného běhu s býky sahá do 16. století a rozvinula se z původně obyčejného přesouvání býků do arény před konáním večerní koridy. Téměř kilometr dlouhého běhu s býky mezi ohradou a arénou se při oslavách zúčastňují stovky lidí. Oslavy svátku svatého Fermína v severošpanělské Pamploně trvají devět dní. 

Prozatím jsou za námi dva dny a už je na listině zraněných 16 lidí, přitom čtyři muže nabrali někteří z býků na rohy.  Nejvíce postižen je muž, kterého ostrý roh mohutného býka zasáhl do hrudníku, ale jeho stav je stabilní. Dnes se 27letý Australan potkal s rohy býků hned dvakrát, ale zranění do stehna a slabin by neměly být vážné. 

Oslavy začaly v pondělí ohňostrojem zvaným Chupinazo a vypáleným z balkónu radnice. Tisíce lidí se přitom polívali vínem, jak bývá zvykem v úvodu těchto oslav, při kterých se v minulých letech většinou zranily desítky lidí. Někteří i zemřeli. Loni se při bězích s býky zranilo nejméně 42 lidí včetně dvou Britů a jednoho Američana. Od roku 1924, kdy se o bězích s býky začaly vést záznamy, zvířata zabila 15 lidí. 

 

Zábava - další články

Doporučujeme