VIDEO: Číňané se zamilovali do Prahy. Může za to tenhle film.

6. srpna 2015·Zábava·Luboš Procházka

Praha zažívá čínský turistický boom. Může za to i úspěšný romantický snímek "Somewhere only we know", který se natáčel v Praze a je momentálně filmovým hitem v Číně.

Film prakticky funguje jako reklama na Prahu, když sleduje mladou čínskou dívku, která na nejmalebnějších místech města pátrá po dávno ztracené lásce své babičky – a přitom sama najde lásku pohledného mladíka. Čínsko-český snímek měl premiéru na Valentýna a brzy vystoupal na první příčku kasovního žebříčku. Diváci v Číně na něj houfně míří do kin a pouštějí si ho také stále dokola na internetu. 

Číňané po zhlédnutí filmu básní o pražských uličkách dlážděných kočičími hlavami a Starém městě, kde se natáčelo. A houfně míří do Prahy, aby se o krásách města přesvědčili na vlastní oči. Od začátku září dokonce začne letecká společnost Hainan Airlines vůbec poprvé provozovat přímé letecké spojení mezi Pekingem a Prahou. 

Podle nedávno zveřejněných statistik celková útrata čínských turistů v České republice stoupla v první polovině letošního roku o 119 procent a v červnu čínští návštěvníci překonali ve výši útraty do té doby dominující ruské turisty. Číňané se nyní starají až o 26 procent veškeré útraty zahraničních turistů v zemi.

 

Zábava - další články

Doporučujeme