VIDEO: Dávejte si pozor na kaluže na vozovce. Takhle můžete skončit i vy!

19. srpna 2018·Zábava·Lukáš Vaněk

Zdroj: Boston 25 News (Twitter)

Projíždění kaluží na vozovce je běžná věc. Pokud řidič dodržuje přiměřenou rychlost, nehrozí mu aquaplaning, čili ztráta přilnavosti pneumatiky k vozovce. Někdy se však může stát, že nelze odhadnout, jak je kaluž doopravdy hluboká.

Je to běžný jev, že pokud celé dny hustě prší, může na vozovce zůstat voda. Ne všechny silnice mají navíc hladký povrch a jsou bez děr. Platí to i pro zbytek světa, nejen v našich končinách. Takové díry jsou velmi často zaplavovány, na což jsou ovšem řidiči zvyklí.

V americkém Worcesteru se stal podobný případ. Jenže roli v tom nehrálo počasí, nýbrž prasklé vodovodní potrubí. Řidič pick-upu si na vozovce všiml velké kaluže, o které se domníval, že vznikla po vydatných srážkách. Bohužel se mýlil.

Po pár metrech průjezdu velkou kaluží ještě nebylo nic poznat, ovšem v půli jezera zahučel s vozem do metr hluboké jámy. Ta byla způsobena prasklým potrubím, které podemlelo vozovku a udělalo téměř metrovou díru. Jakmile řidič do jámy s vozem spadl, okamžitě vylezl okénkem ven z vozu a čekal, dokud jej někdo nedostane ven.

Zábava - další články

Doporučujeme