VIDEO: Zdeněk Izer slaví 50! Čím vás nejvíc rozesmál?

7. září 2016·Zábava·Redakce

Komik a imitátor Zdeněk Izer dnes slaví 50. narozeniny. Jeho humor slavil úspěch na vystoupeních a uváděl i řadu zábavných televizních show. Čím vás nejvíc rozesmál?

Izer se vyučil automechanikem, už na učilišti ale bavil spolužáky parodováním kantorů, později si podobné kousky neodpustil ani na vojně. Na obrazovce se poprvé objevil v pořadu pro vojáky Kompas. Koncem 80. let se potkal se svým pozdějším dlouholetým spolupracovníkem, Markem Dobrodinským. Výrazně na sebe upozornili imitováním Milouše Jakeše a Gustáva Husáka, nebo nahrávkami utahujících si z policie, nazvaných Policejní akademie. 

Brzy Izer imitování rozšířil o humorné scénky, prodávané ve velkých nákladech na kazetách a CD. Velký úspěch měla také Izerova a Dobrodinského parodie debatního pořadu Co týden dal. Na přelomu tisíciletí se ale oba jevištní partneři ve zlém rozešli. Izer si ale rychle našel nový doprovod, vedle hudebníka Petra Freunda vystupoval napřiklad také se zpěvačkou Šárkou Vaňkovou a prosadil se v několika televizních pořadech. Dnes hlavně objíždí Českou republiku se zájezdovým představením a působí i jako moderátor.



 

Zábava - další články

Doporučujeme