Běh, kolo nebo plavání? Šest letních sportů, které musíte letos vyzkoušet

9. června 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Do léta a ideální figury do plavek sice moc času už nezbývá, ale zase nastává ideální počasí na letní sporty. A že jich je pořádná kopa. Které musíte letos už konečně vyzkoušet? Máme pro vás šest tipů na skvělé letní sporty.

Běh

Běh patří celosvětově mezi nejoblíbenější sporty. Má totiž několik výhod; můžete ho provozovat kdykoliv a kdekoliv, za jakéhokoliv počasí a je relativně cenově dostupný. Můžete běhat sami nebo se přihlásit do běžeckého kurzu, kde vám poradí i trenér. Nejčastěji lidé s během začínají na jaře nebo na podzim, kdy se nemusí tolik oblékat. I léto je ale ideální na začínání s během. Jen se vyvarujte přímému slunci a nezapomínejte na pitný režim. V závislosti na intenzitě můžete běháním spálit 500 až 1000 kalorií za hodinu.

Cyklistika

Nespornou výhodou cyklistiky je, že posilujete celé tělo. Však také můžete spálit až 700 kalorií za hodinu. Tady už to samozřejmě bude chtít investovat minimálně do kola, ale zase existuje spousta půjčoven, které vám půjčí ideální kolo do jakéhokoliv terénu. Navíc můžete vyrazit sami i s partou přátel. A nevíte kam vyrazit? Na našem instagramu dává Tomáš Fíla každý den skvělé tipy na výlety na kole.

Plážový volejbal

Volejbal je založen nejen na výskocích, ale i na dřepech a nejvíce tak dává zabrat hýždím. Navíc zapojujete i střed těla a pozadu nezůstávají ani paže nebo záda. Volejbalu se stejně jako u běhu můžete věnovat po celý rok, ale plážová varianta je samozřejmě v létě nejvíce populární. Pohyb v písku je navíc náročnější, tudíž i efektivnější. Spálíte při něm až 700 kalorií za hodinu.

Bruslení

Další super variantou na posílení zadních partií a navíc i tady můžete bruslit sami nebo s přáteli. Druhá varianta je samozřejmě zábavnější. Nedoporučujeme ale kopcovité terény, které jsou nebezpečné. Na efektivitu spíše zvolte vyšší rychlost jízdy. Spálit můžete až 500 kalorií za hodinu a klouby vás nebudou nesnášet.

Tenis

I tento sport, stejně jako volejbal nebo běh, můžete provozovat po celý rok. Pojďme ale uznat, že hrát venku na antuce nebo na trávě, je prostě mnohem lepší, než v hale. Navíc některé tenisové kurty bývají v létě levnější, než v zimě, což je také příjemné plus. Jedinými nevýhodami tenisu je, že budete potřebovat parťáka, měli byste se umět trefit do míčku a tenisové vybavení nebývá úplně levné. Ale tenisové rakety si můžete půjčit, a i když vás tento elegantní sport bude bavit, můžete si pořídit i vlastní náčiní.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme