BUĎTE OPATRNÍ! Facebook, Whats Up nebo Viber o nás ví všechno!

7. května 2015·Životní styl·Redakce

Průměrný Čech má v chytrém mobilním telefonu 28 aplikací, přičemž z 89 procent jde o neplacené verze. Nejstahovanější aplikací je Facebook Messenger. Jenže velmi často jde o naše soukromí, víte co se díky těmto aplikacím o  nás dozvědí cizí lidé? 

Cizí lidé vědí, kde a s kým jsme

I úplně cizí lidé se díky některým aplikacím můžou dostat klidně i k našim smskám, fotkám nebo videím. Facebook mesenger, Viber nebo Whats Up, Twitter nebo Instagram – tedy hlavně komunikační aplikace vědí, kde se nacházíme, jak často se v těchto místech pohybujeme, a stáhnou  si i naše smsky, fotky či videa, dostanou se i k telefonním číslům na blízké v našem mobilu.

Komunikační aplikace zjišťují naši polohu i každé tři minuty 

Úplně nejvíc o nás toho podle bezpečnostních analytiků  zjistí Whats up nebo Viber. Ty zjištují  v průměru každé tři minuty, kde se nacházíme. Stáhnout si můžou i soukromé věci z kalendáře v mobilu a podobně.

Do našeho mobilu se dostanou i reklamní inzerenti

A pozor, k našim datům se může dostat i třetí strana. To v případě, že je v aplikaci reklama, tak i reklamní zadavatel má v krajním případě možnost vidět naše soukromé údaje. 

I hry toho o nás můžou hodně prozradit 

I prostřednictvím stažených her se o nás jejich tvůrci či hackeři o můžou dozvědět více, než si myslíme. Češi v posledních letech nejvíce stahují aplikaci Facebook Messenger, která je pro nejrozšířenější mobilní platformy iOS a Android zdarma.

Životní styl - další články

Doporučujeme