Pár, který choval v bytě 159 koček v hrozných podmínkách, dostal od soudu zákaz mít zvířata

7. dubna 2024·Životní styl·Redakce·ČTK

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Pár z Nice na jihu Francie žil v bytě ve společnosti 159 koček a sedmi psů. Úřady loni v červenci objevily zvířata ve zbídačeném stavu, zabavily je a 68letou ženu a 52letého muže poslaly před soud. Ten je ve středu odsoudil k ročnímu podmíněnému trestu vězení a doživotnímu zákazu vlastnit domácí zvířata nebo s nimi pracovat. Informoval o tom server BFM TV.

Nalezená zvířata byla ve velmi špatném stavu, mnohá z nich byla podvyživená a dehydrovaná. Podlahu pokrývaly exkrementy, v bytě se našlo i několik zdechlin. Žena podle psychiatrického posudku trpěla Noemovým syndromem, nutkavou potřebou zachraňovat zvířata bez ohledu na vlastní schopnosti či možnosti. Také u soudu vypověděla, že chtěla zvířata zachránit, ale “selhala”.

První tři kočky a tři psy si v roce 2018 vzala od svých rodičů, dalších asi 30 koček postupně přibylo z opuštěných domů ve městě. Zvířata se mezi sebou množila a koček bylo nakonec 159. Stejný pár už policie prověřovala v roce 2014, když žili v malém bytě s 13 kočkami a psem.

Soud rovněž rozhodl, že pár musí zaplatit 100.000 eur (2,5 milionu korun) jako odškodné charitativním organizacím pečujícím o zvířata a útulkům, které jejich kočky a psy přijaly. Navzdory jejich péči ale některá zvířata nepřežila.

Životní styl - další články

Doporučujeme