Čeho si muži na ženě všimnou jako první aneb na co se zaměřit, když ho chci zaujmout

30. března 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Seznámíte se s mužem, kterému se evidentně líbíte. Chcete vědět, na co zaměří svou pozornost? Čeho si muži všímají nejvíc? Elle vám poradí s tím, jak svést muže, který vám padl do oka.

Ano, vnitřní hodnoty a charakter – to jsou věci, na které je třeba vsadit, pokud jde o skutečný vztah a partnera (partnerku), s nímž   si chce člověk plánovat budoucnost. Ale při flirtování nás na našem protějšku zajímají úplně jiné věci. Úsměv, tón hlasu, postava, hezké oči… A na co konkrétně zaměřují muži svůj pohled, když poznají novou ženu? To prověřovala platforma Yourtango.com. Porovnala různé studie na toto téma a odhalila, co muži považují na ženském těle za neodolatelné. 

1. Úsměv

Okouzlující úsměv, to je pro muže jednoznačná výzva pro flirt, uvádí na základě online průzkumu Dating-App. Pro muže je sexy, nejen když je žena pozitivně naladěná, optimistická, usměvavá, ale taky její zuby. Pokud jsou ovšem zdravé a bílé. Čím hezčí jsou, tím atraktivněji žena působí, vyplývá ze studie.

2. Oči

Láska na první pohled? Ano, může existovat. Podle průzkumu seznamovacího portálu FastLife jsou oči jedním z nejdůležitějších kritérií, podle nichž si muž vybírá potenciální partnerku. Mimochodem jak muži, tak ženy se shodli na tom, že nejatraktivněji působí modré oči. Ale nepropadejte panice, jestliže nejste holka modrooká. Mnohem více sexy než barva je prý výraz v očích. Takže než příště vyrazíte s kamarádkou na party, natrénujte si doma před zrcadlem pořádně žhavý pohled – bude to sázka na jistotu.

3. Prsa

Překvapení? Asi ne velké, že? Studie magazínu Men’s Health z roku 2016 oslovila přes 6000 respondentů, aby přišla s tím, že pohled single muži se při kontaktu s cizími ženami stočí takřka okamžitě na jejich dekolt. A to většinou tak automaticky a okatě, že si toho ženy zpravidla nemohou nevšimnout. Máme vás zkrátka prokouknuté, pánové!

… a co se líbí ženám na mužích?

Take my, ženy máme své priority, čeho si nejdřív všímáme na cizích mužích a co se nám líbí. Za obzvlášť důležité a jednoznačně sexy považujeme ploché, pevné a vyrýsované břicho. Co se týče barvy vlasů, nejvíc se nám líbí tmavovlasí muži. Na druhém místě jsou blonďáci a na tom třetím plešatí nebo vyholení muži. Aspoň podle výsledku průzkumu seznamovací platformy Plenty of Fish.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme