Chystáte se na velikonoční úklid? Díky těmto tipům to zvládnete jedna báseň

11. dubna 2019·Životní styl·Barbora Pisingerová

Velikonoce se kvapem blíží a s nimi i úklid domácnosti. Mnoho lidí spojuje jarní uklízení právě s Velikonocemi, byť ty letošní jsou až ve druhé půlce dubna. Pokud jste tedy nechali poklízení na svátky spojené s oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, pak se podívejte na pár tipů, které vám určitě pomohou.

Ze všeho nejdůležitější je připravit se dopředu. Na velký úklid si vyhraďte dostatek času, ideálně celý volný víkend. Lepší pro vás ale bude, když budete hotoví už během jednoho dne a druhý vám zůstane na odpočinek v krásném domově za odměnu. Když budete pracovat oba dny, mohli byste se v neděli potýkat s únavou a ztrátou motivace. Je ale dobré počítat s rezervou, kdyby vám nějaké drobnosti zůstaly.

Dopředu si vyperte a vyžehlete všechno prádlo, aby vás nestrašil plný prádelní koš nebo hromada čekající na žehličku. Vyperte také záclony a závěsy a připravte si je, abyste je po skončení s úklidem mohli rovnou krásně čisté znovu pověsit.

Vyberte si správné oblečení a ujistěte se, že vám neschází žádný čistič, který budete potřebovat, ani rukavice. V duchu proberte své věci a rovnou se zbavte všech zbytečností. Čím méně věcí budete mít, tím vám půjde úklid rychleji. A vyberte také tu správnou muziku, která vás povzbudí na duchu a udrží vám rychlé tempo.

Jak se říká, víc hlav víc ví – a stejně tak víc rukou víc udělá. Pokud máte třeba sestru nebo blízkou přítelkyni, před kterou se nestydíte odhalit své zaprášené kouty, klidně ji požádejte o pomoc a další víkend jí službu oplaťte. Na pomoc dětí příliš nevsázejte, protože by mohly být akorát zpruzené, kazit vám náladu, rozptylovat vás, spoustu nečistot by zřejmě přehlédly a příliš práce by dost možná stejně neodvedly. Záleží na tom, jak moc jim věříte. Na druhé straně by neškodilo je trochu motivovat, když jsou ty Velikonoce.

Postupujte odshora dolů. Vymeťte prach z horních poliček i vrchní strany skříněk od kuchyňské linky. Vyndejte všechny knihy z knihovny a zbavte se prachu a nečistot i tam. Podlahu zameťte, vysajte a vytřete až jako poslední. A nezapomeňte pořádně vyklepat zašlé koberce!

Doporučujeme zaměřit se i na domácí spotřebiče, které nečistíte každý den – myčku, troubu, mikrovlnku, ledničku, mrazák, pračku. Důkladné vyčištění by si zřejmě zasloužila i matrace, vyprat můžete i polštáře a peřiny a přes postel přehoďte čistý přehoz. Uvidíte, jak se vám bude krásně dýchat, až to všechno budete mít za sebou!

Životní styl - další články

Doporučujeme