DÁMSKÝ KLUB: Balíte sami nebo necháváte balit? Myslíme dárky!

21. prosince 2015·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock.com)

Hezky zabalený dárek udělá obdarovanému dvojnásobnou radost. Na tom se jistě shodneme. Ale ne každý je schopen zkrotit balicí papír tak, aby výsledek opravdu zdobil.

Vzpomínky na minulost

Pamětníci si jistě pamatují na dobu, kdy balicí papír byl nedostatkovým zbožím. Pokud jste měli štěstí, mohli jste vybírat mezi ošklivým a úplně ošklivým vzorem. Dárky se musely rozbalovat opatrně, protože nepotrhaný balicí papír se mohl použít i další rok. Z hlediska ochrany životního prostředí to mělo co do sebe, ale to byl tak jediný efekt.

Dnes je balení dárků hračka

Na trhu je neuvěřitelné množství vychytávek – nádherné balicí papíry, nespočet vzorů, lesk, mat. Krásné stuhy, šňůrky, samolepky všech tvarů. Ti, které balení dárků baví, se mohou vyřádit. Dokonce i nešikové mají šanci. V obchodech je plno krásných dárkových krabic, které stačí opatřit velkou mašlí a je to!

Balicí služby

Pokud si netroufáte na chvilku výtvarné výchovy s nůžkami, lepenkou a balicím papírem nebo prostě nestíháte, svěřte se do rukou profesionálů. V nákupních centrech jsou stánky s balicí službou samozřejmostí. Parfumerie nebo klenoty obvykle v době vánoc najímají brigádníky, kteří vám dárek také ochotně zabalí.

Vánoční dárky si zaslouží zabalit

Největší lenoši a nešikové dárky nebalí, oni je sáčkují! Do dárkových tašek. U lahve kvalitního alkoholu papírová taška projde, ale u ostatních dárků na tašky alespoň o Vánocích zapomeňte. Nechcete se přece připravit o moment, kdy vánoční papír tak tajemně šustí!

 

Jak zdatné jsou v balení (nejen) vánočních dárků Aneta s Markétou?

Aneta: Dárky pod stromeček balí Ježíšek a k narozeninám to jistí dárková taštička nebo pytlík 🙂 Když už, tak maximálně balím nějakého fešáka 🙂

Markéta: Já dělám dárky radost ráda. Takže třeba kamarádkám k narozkám mnohdy obal předčí i obsah.

A jak šikovní jste vy? Balíte, nebalíte, vztekáte se u toho nebo relaxujete? Podělte se s námi o vaše názory. Těšíme se na vás v Dámském klubu od 16:00 – 17:00 hodin.

Životní styl - další články

Doporučujeme