Dámský klub: Co všechno jste nahradili mobilním telefonem?

20. října 2015·Životní styl·Redakce

Vývoj moderních technologií postupuje mílovými kroky vpřed a spousta lidí si na výdobytky moderní doby rychle zvykla. Patříte mezi ně i vy? Dnes to probereme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Stará škola

Papírový diář, papírové fotky, opravdová kniha. To je dnes už skoro rarita, ačkoli tyto papírové „zázraky” mají své kouzlo. A rozhodně i své přednosti. Nemusíte neustále řešit, kde na ně máte nabíječku a kde je zásuvka. Když pak ukazujete starším generacím fotky, ocení, že jim třeba nějakou necháte. Těžko jim necháte celý tablet nebo mobil.

A že už nikdo nemá pevnou linku? Ale kdepak. Pevnou linku jste si nechali a v případě dlouhých telefonátů s příbuznými jste rádi, že si na chvíli k telefonu sednete, nemusíte pořád někde pobíhat, nehrozí, že by vám spadl signál nebo že by na vás telefon jakýmkoli způsobem zářil.

Život plný aplikací

Nejnovější smartphone, elektronická čtečka knih, budík v mobilu nebo v tabletu. To jsou vymoženosti, bez kterých už si život neumíte představit. Místo foťáku si vystačíte s tím v mobilu, stejně tak používáte mobilní navigaci, takže otevřít papírovou mapu je pro vás nemyslitelné. Proč byste měli diář, když si všechno zapíšete do mobilu? A poznámkový blok? Na co? V mobilu místo něj máte taky aplikaci.

Dá se říct, že si vystačíte jen se svým chytrým telefonem. Pokud má dostatečnou paměť, pak si z něj uděláte malý chodící mozek, který je připraven kdykoli vám pomoci. Jen tento mozek bohužel selhává častěji než ten lidský a tak se připravte na náhlé ztráty dat nebo nečekané vybití.

A jak jsou na tom s moderními technologiemi moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Je mi jedno, co mi ukáže čas. Volím to nejpohodlnější, co se dá. Tedy v mobilu mám vše – budík, foťák, kameru i diář. Ale když bych chtěla kvalitní foto či video, určitě sáhnu po parádním profi aparátu. Ale mě to moc nebere, tak proč do toho zbytečně investovat, že 🙂

Markéta: Buzení mám na mobilu a je to děs, když se vybije a já pak zaspím. Zrovna hledám nový budík, který by mobil jistil. Také hledám foťák, který pro změnu už nemohu 2 měsíce najít, tedy jsem mu po tuto dobu nevěrná s focením na mobilu, ale nerada. A papírový diář je papírový diář. Ten nedám 🙂

Čekáme i na vaše názory a zkušenosti. Už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme