DÁMSKÝ KLUB: Dámy, umíte opravit auto, když se vám vysype?

7. ledna 2016·Životní styl·Redakce

Není pravda, že ženy jsou horší řidičky než muži. Ale jak si stojí něžnější pohlaví v situaci, kdy je třeba na autě něco opravit? Zvládají samy výměnu píchnuté pneumatiky?

Emancipace je hezká věc, ale…

Rovné příležitosti ve výběru zaměstnání jsou v pořádku. Pohlaví by nemělo rozhodovat. Kdo je šikovný, je prostě šikovný a je fakt jedno, jestli se jedná o muže nebo ženu. Jsou ale obory, které přeci jen více sluší mužům. Třeba výměna klínového řemenu nebo kola.

Krásné ženy a krásná auta k sobě patří

Feministky se sice zlobí, ale krásné ženy a krásná auta vypadají prostě dobře. Na fotkách vypadají dokonce dobře v případě, že jsou v roli automechaniček. V reálu ale ženy umazané od šmíru po zápase s píchlou pneumatikou nevypadají.

Není ostuda zavolat anděly

Pokud nejste fanynkou motosportu, která od mládí s otcem a starším bratrem trávila čas v garáži a na autodromu, nestyďte se zavolat si profíky nebo přijmout nabízenou pomoc. Galantní muži ještě nevymřeli! Přece nebudou přihlížet nečinně situaci, kdy žena zvedá auto na hever, no ne?

O pomoc žádejte hrdě

Je rozdíl, pokud jako žena požádáte o pomoc rozhodně a sebevědomě. Nestavte se ale zbytečně do role naivního děvčátka, které netuší, kde je v autě rezerva. Vy prostě jen nemáte tolik fyzické síly!

Co umí na autě v případě nouze vyměnit nebo spravit Markéta a co Aneta?

Markéta: Uměla jsem vyměnit kolo a kdysi u žigulíka i vyměnit klínový řemen. Dnes umím jen doplnit benzín, doplnit vodu do ostřikovačů a volat autoservis. 🙂

Aneta: Nemám řidičák a auta poznám jen podle barvy :-))) Jako nějakou tu hadičku bych asi dokázala připojit a odpojit, pokud budu mít přiložen i kvalitní návod s obrázky 🙂 

Milé dámy, už jste měnily píchlé kolo? A pánové, už jste někdy pomáhali cizí ženě s opravou auta? Těšíme se na vaše názory a zážitky v Dámském klubu od 16:00 – 17:00 hodin!

Životní styl - další články

Doporučujeme