Dámský klub: Jak se vám ráno vstává?

23. dubna 2015·Životní styl·Redakce

Venku zaštěká pes a v tu ránu jste vzhůru nebo naopak spíte tak tvrdě, že vás nic nevzbudí. Včetně budíku! Dnes se na ranní vstávání zaměříme v Dámském klubu Frekvence 1.

Tvrdý spáč = zaspávač

Možná, že takovým lidem závidíte. Mají tvrdý spánek, nic je neruší a tak se v průběhu noci nebudí. Bohužel se ale někdy nemohou vzbudit ani ráno a to je kámen úrazu. Takoví lidé hledají různé způsoby jak se spolehlivě vzbudit, ale často marně. Nejspolehlivější je, když s takovým spáčem každé ráno někdo zatřepe. Je to možná i nejschůdnější varianta pro spolubydlící spáče. Pokud totiž nevzbuditelný jedinec žije s někým standardně vzbuditelným, hlasitost budících zařízení je pro něj většinou děsivá.

Spánek jako vánek

Stačí, že venku svítá a v tu ránu se budíte? Pak máte možná lehké spaní nebo jste skvěle nastavení na každodenní pravidelné stávání. Odborníci se shodují na tom, že trvá 21 dní, než si na něco vypěstujeme návyk. Toto pravidlo by mělo fungovat i v případě spánkových návyků. Horší ovšem je, když se s ranním rozbřeskem budíte i o víkendu, kdy byste si rádi přispali.

A jak to mají se vstáváním moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Já vstávám na budík, podle síly únavy ho vzdaluji od postele, abych k němu případně musela vstát a ne ho jen zamáčknout. A mám na něm nastavené opakované zvonění :-).

Aneta: No, upřímně řečeno, nemám problém kdykoliv a kdekoliv usnout a stejně tak nemám problém vstát… Teda pokud jsem den předem moc neřádila, pokud není zrovna přechod ročních období, pokud venku není hnusně a neprší, když mám blbou náladu, když jsem nemocná… Ovšem i přesto, že se mi z mnoha nekonečných důvodů nechce z postele, tak asi jak stárnu, nedokážu spát až do pozdního odpoledne, jako kdysi o víkendech, takže se jen tak povaluji. No a pak jsem schopná ne zaspat, ale zaválet se do práce :-).

A jak jste na tom vy? Na vaše zkušenosti čekáme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme