Dámský klub: Jste škrt nebo si užíváte peněz dokud jsou?

20. srpna 2015·Životní styl·Redakce

Celý život šetříte, abyste si mohli dovolit lepší bydlení, pořádné auto nebo cestovat až na kraj světa? Nebo žijete od výplaty k výplatě a užíváte si peněz, co jen můžete? A co je lepší? Probereme to v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Ani koruna nazbyt

Ti, kteří hodně šetří jsou často mezi svými přáteli pověstní tím, že obracejí každou korunu. Dokážou tím ušetřit, ale na druhou stranu, co je moc, to je příliš. Pokud máte šetřivou povahu, i tak byste si měli umět občas vyhodit z kopýtka.

Pokud vám na krku visí hypotéka, kterou sotva zvládáte splácet, pak se váš úsporný režim dá pochopit. Jestliže ale šetříte jen ze zvyku, zkuste se občas odvázat. Uvidíte, že tím potěšíte sebe i své okolí. 

Carpe Diem

„Užij dne“, toho se držíte po všech stránkách. Ta finanční není výjimkou a tak není divu, že si peněz užíváte dokud je máte. Pak se vám může snadno stát, že čekáte na výplatu jako na smilování. Daleko větší problém ale nastane ve chvíli, kdy vás zastihne nenadálý výdaj. Proto užívejte, ale alespoň část peněz pravidelně odkládejte stranou. Budete si pak užívat s daleko větším klidem v duši.

A jak nakládají s penězi moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Já jsem tak trošku škrt, který šetří do obálek, aby pak mohl rozhazovat a vykřikovat, že peníze budou a my nebudem 🙂

Aneta: Tak to mám podobně, až na to, že nejsem ani trošku škrt, takže to mám mnohem složitější než Markét 🙂

Jsme zvědaví i na vaše názory a zkušenosti. Podělte se o ně s námi už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme