Dámský klub: Máte zahrádku nebo pěstujete na balkoně. A jak vám to jde?

10. července 2015·Životní styl·Redakce

Máte zahrádku nebo se snažíte cokoli vypěstovat na balkoně? Zahrádkářská vášeň už stihla pohltit kdekoho. Pochlubte se s vašimi pěstitelskými úspěchy v dnešním Dámském klubu Frekvence 1.

Přijdete do supermarketu a z regálu na vás smutně pokukují omlácená rajčata, nedozrálé jahody, nebo mrkve podivného zbarvení. Pokud jste nerezignovali na rychlý a jednoduchý nákup, máte dvě možnosti: hledat obchody nebo trhy s lepší zeleninou, nebo si zkusit něco vypěstovat sami. 

V tu chvíli se v každém zvedá odhodlání, že právě ty jeho rajčata budou nejčervenější, jahody nejsladší a salát nejšťavnatější. Jenže vypěstovat cokoliv na vlastní zahrádce není zase taková legrace a je k tomu třeba i hodně trpělivosti. Jak se dařilo vám a jaký je váš největší pěstitelský úspěch?

A jak se dívají na zahrádkaření moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Zahrádku opravdu nemám, ani po ní netoužím. Chápu vášeň zahrádkářů, ale kdybych měla prostor, dokonce třeba i ten balkon, tak spíš než květináče tam narvu bazén a pergolu. 🙂

Markéta: Prošla jsem fází šílená ze zahrady – to jsem pěstovala i mrkve a saláty a zavařovala meruňky. Teď mám keříčková rajčata v květináčích na zídce a k tomu maliny, jahody a kanadské borůvky. Dneska jsem zrovna trhala maliny – je jich tak akorát na mlsku, maximálně krabička do mrazáku na zmrzlinu za pár dní. Teď jsem konečně našla únosnou verzi pěstitelské vášně:-) 

Na vaše názory čekáme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme