Dámský klub řeší: Kdy představit dětem nového partnera?

19. prosince 2014·Životní styl·Luboš Procházka

Předchozí vztah vám nevyšel, ale máte z něj dítě! Teď máte nového partnera, ale nevíte, kdy je vhodná chvíle na jeho seznámení s vaším dítkem? Téma dnešního Dámského klubu rádia Frekvence 1.

Vyčkat se vyplatí

Jestliže se s partnerem teprve seznamujete, pak netlačte na pilu. Pro vaše děti je lepší, když nového strejdu nejdřív proklepnete vy. Pozitivně to bude působit i na nového partnera. Když si dovedete dítě hned na druhé rande, nového partnera byste mohla vylekat a dost možná i ztratit. Dejte sobě i jemu dostatek času, a seznámení zbytečně neuspěchejte. A kdy je ta vhodná chvíle? U každého je to jiné, ale nemějte obavy, zaručeně to poznáte. Dříve nebo později se partner sám na vaše dítě zeptá a pak už nic nebrání tomu, abyste zašli třeba na společnou procházku na hřiště.

Z kamaráda partnerem

Pokud randíte se člověkem, který byl doposud vaším kamarádem, pak není divu, že se zná i s vaším potomkem. Je tedy dobré, že mají vzájemně dost času a prostoru na seznamování. Pokud se spřátelí, pak můžete jásat. Ve chvíli, kdy se z kamaráda stane partner, není to pro vaše dítě taková změna a většinou vašeho partnera přijme zcela přirozeně. Váš partner se zase za dobu vašeho přátelství naučí s dítětem komunikovat, což je zvlášť u bezdětných hodně důležité.

Kdy je podle moderátorek Dámského klubu vhodná chvíle na seznámení dětí s novým partnerem?

Markéta: „Já si myslím, že není kam spěchat. Co kdyby se partner projevil jako nepartnerský :-)? Toto riziko je tu sice i po letech, ale po pár týdnech mi připadá větší. A co když si děti partnera oblíbí, a ženě se pak znelíbí. Tropí to zbytečné zmatky.“

Na vaše zkušenosti a názory čekáme už dnes mezi 16. a17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme