Dámský klub řešil: Vyměňujete nevhodné dárky?

27. prosince 2014·Životní styl·Luboš Procházka

Ježíšek vám nadělil o číslo větší sukni, košili v barvách kanárka nebo drahé víno, ačkoli jste abstinent? Jak s takovými dárky naložíte? Dnešní téma Dámského klubu.

Darovanému koni na zuby nekoukej

Máte-li k dárci silný vztah a vážíte si toho, že vás obdaroval, je dost dobře možné, že si dárek necháte. Někdo to bere jako důkaz úcty, jiný má z dárku radost, i když je pro něj nevyužitelný. V tomto případě jde spíš o citovou záležitost, než o prakticky využitelný dar. Nakonec proč ne. Až za pár let dárek vyndáte ze skříně, třeba vám vykouzlí úsměv na tváři a vyvolá krásné vzpomínky.

Praktičnost vítězí

Ježíšek se vám netrefil do velikosti nebo do vkusu? Pokud je vám to líto a chcete s tím něco udělat, dárek vyměňte. Internetové obchody vám vyjdou vstříc. Dárek ze zákona můžete vrátit nebo vyměnit do 14 dnů bez udání důvodu. U kamených prodejen záleží na dobré vůli obchodníka, ale po Vánocích bývá většina prodejců vstřícná. Další možností je poslat dárek dál. Pokud jste dostali něco, o čem víte, že potěší někoho jiného, pak dar splní svůj účel. Udělá to radost dotyčnému a jistě i vám. Jen pozor, aby se to nedozvěděl původní dárce – toho by to mohlo mrzet.

 

Co dělají s nevhodnými dárky moderátorky Dámského klubu?

Markéta: „Připadá mi skvělé, že někdo investuje svoji energii do toho, aby mi vymyslel, koupil a předal dárek. Moc si toho vážím. A právě z těchto důvodů nejsem schopná pak darovanou věc měnit či posílat dál. I když je ošklivá, nepraktická či nepoužitelná. Je to prostě dárek.”

Aneta: „Je sice krásné, že na mě Ježíšek myslí a dostávám dárky, ale když se hodně sekne, tak co pak s tím dárkem? Mám předstírat, že se mi líbí a dostat něco podobného nebo stejného příště? No ani náhodou! Je lepší poděkovat a říci pravdu. Sice bude ten člověk zklamaný, ale příště budeme happy oba.”

Životní styl - další články

Doporučujeme