Dámský klub: Říjen a dítě pořád není schopné zapojit se do studijního procesu!

27. října 2015·Životní styl·Redakce

Možná máte stres z toho, že vašemu dítěti vše tak dlouho trvá včetně školních povinností. Zkuste se nejdřív dopátrat příčiny, až pak celou situaci řešte. Někdy v tom vaše ratolest může být zcela nevinně. Dnes se tomu budeme věnovat v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Má své tempo

Nesuďte své dítko za to, že je pomalejší než ostatní. Každé dítě není „tabulkové“ a je potřeba ho posuzovat individuálně. Možná, že vaše dítě vyniká v pohybových aktivitách nebo v uměleckých oborech, a školu tak trochu odsouvá do pozadí. To by samozřejmě chtělo změnit, ale nesmíte to lámat přes koleno.

Zkuste vypátrat, co vašemu dítěti ve škole nesedí, co by rádo změnilo a zaměřte se i na předměty, které ho vysloveně nebaví. Pokud se jim budete věnovat spolu, třeba v nich nakonec najde zalíbení. Nemusí být ve všem perfektní, ale pravdou je, že by zase nemělo být ve velkém skluzu za ostatními, protože by mohlo přestat chápat aktuálně probíranou látku. Zkuste najít jádro problému a ten společnými silami řešte.

Odborník pomůže

Paní učitelka, školní poradce, dětský psycholog – ti všichni jsou tu pro vás pro případ, že sami na to nestačíte. Proto se nebojte požádat o pomoc. Vaše dítě možná potřebuje slyšet nějakou tu dobře míněnou radu z úst odborníka. Na tom není nic špatného a není to nic, za co byste se měli stydět.

Možná se nakonec ukáže, že je dítě třeba jen unavené z kroužků nebo něco podobného. Pokud tedy máte podezření, že byste mohli něco zanedbat, nebo že se vaše dítě nedokáže ve škole soustředit a pořádně se zapojit do studia, pak se obraťte na toho, kdo je tu pro vás, aby vám pomohl.

A jak by řešily problém se zapojením do studia moderátorky Dámského klubu?

Aneta: No, to by asi chtělo odborníka. Někdy je to v dítěti, jindy může být problém třeba v učitelce. Chce to pátrat, aby dítě nebylo traumatizované. 

Markéta: Nejvyšší čas na prázdniny, odpočinek a pak to snad půjde 🙂

A co si o tom myslíte vy? Řešili jste někdy podobný problém. O své zkušenosti se s námi podělte už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme