Dámský klub se ptá: Co byste za to dali, kdyby bylo dneska volno?

14. září 2015·Životní styl·Redakce

Venku je pod mrakem, podzim klepe na dveře a možná cítíte v kostech, že by se vaše tělo nejradši uložilo k zimnímu spánku. Co byste dali za to, že byste nemuseli jít dnes do práce? Dnes to probereme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Zasloužená siesta

Jste tak vyčerpaní, že byste nejraději zůstali doma? Zaměstnavatel vám nedá volno nebo máte tolik práce, že si ho prostě nemůžete dovolit? Kompromisem je siesta. Vědí to Španělé a taky Italové – uprostřed dne je dobré dopřát tělu oddych a po pauze pak zase může naskočit do pracovního režimu.

Dvacetiminutového šlofíka dokonce doporučují i lékaři. Šlofík vás může osvěžit natolik, že se vám pak několik hodin nebude chtít spát. Podle výzkumu NASA by si měli šlofíka dávat i piloti. K tomuto doporučení přistoupilo už několik mezinárodních leteckých společností.

Odpočinkem k lepším výkonům

Odborníci se shodují na tom, že polední siesta zvyšuje produktivitu práce a tělo fantastickým způsobem dobije. V Asii to také vědí a proto v některých firmách zavedli speciální odpočinkové místnosti s lůžky nebo polohovacími křesly. Pokud jste opravdu hodně unavení a nejraději byste měli volno a celé byste ho prospali, pak vězte, že podle výzkumů vás víc nabije dvaceti- až třicetiminutový odpočinek uprostřed dne. V tomto případě totiž platí, že méně je více. Jde vám o to dobít baterky a ne se rozespat.

Jak jsou na tom moderátorky Dámského klubu? Co by daly za volno?

Markéta: Tak za to bych dala i celý zítřek 🙂 Klidně bych se na oplátku vzbudila až ve středu a nelitovala bych proběhlého času.

Aneta: Jsou dny, kdy bych za volno dala snad všechno. Ale většinou mě ten režim vlastně baví 🙂 Co by z nás bylo, kdybychom měli volno kdykoliv na něj máme náladu. 

Čekáme na vaše názory! Už dnes se jim budeme věnovat mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme