Dámský klub se ptá: Jak pečujete o své zuby?

5. května 2015·Životní styl·Redakce

Bílé rovné zuby chce mít snad každý. Jak toho ale dosáhnete? Co děláte pro svůj chrup, aby vypadal co nejdokonaleji? Dnes to budeme probírat v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Sklovina v ohrožení

Někteří jedinci jsou doslova posedlí péčí o svůj chrup. Zuby si čistí po každém jídle, pravidelně docházejí na bělení zubů a když už není po ruce kartáček nebo dentální hygienista, drhnou si zuby kolečkem citronu. Zuby sice mají jako perličky, ale je potřeba myslet i na to, že všechny tyto úkony jsou pořádnou zátěží pro sklovinu. I při údržbě chrupu je dobré ctít pravidlo: „všeho s mírou“.

Pravidelná péče

Čistit si zuby ráno a večer, omezit kávu a černé čaje a hlavně cigarety. Už jen to pomůže vašemu chrupu k tomu, aby vypadal lépe. Pokud máte nějaký zubní defekt, navštivte zubaře co nejdříve. Pak minimalizujete riziko, že se defekt zvětší nebo rozšíří na jiné zuby. A jestli vám zuby přijdou zažloutlé i přesto, že se o ně příkladně staráte, zajděte si na dentální hygienu. Tam vám doporučí vhodné bělení zubů. Rozhodně nezkoušejte domácí bělení levnými přípravky, které mohou nevratně poškodit sklovinu.

Jak se o svůj chrup starají moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Pravidelné prohlídky u zubaře, dentální hygiena – odstraňování zubního kamene, speciální mezizubní kartáčky. Jediné, co mi fakt nejde je práce s dentální nití. Považuji péči o zuby za velmi důležitou, protože opravy jsou velmi drahé.

Aneta: Mám hodně nedokonalostí, ale co jsem opravdu dostala darem od Boha jsou velká prsa, malý zadek a krásné zuby. A možná právě proto jsem se jako mladá, přiznávám, o zoubky moc nestarala. I dnes se mi stane, že si někdy zapomenu zuby vyčistit. Ale jak stárnu, tak holky začaly trochu žloutnout. Tudíž občasná zubní hygiena neuškodí. 

A co děláte vy pro to, aby vaše zuby byly jako perličky? Prozraďte nám to už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu Frekvence 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme