Dámský klub se ptá: platíte kartou nebo v hotovosti?

18. listopadu 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Dnes už skoro všude zaplatíte kartou. Někteří obchodníci to příliš nevítají, ale pro ty, kteří nakupují je to mnohdy pohodlnější. Patříte mezi ně nebo máte radši placení "cash"? Dnes to probereme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Staré dobré peníze

Ačkoli se to zdá neuvěřitelné, i dnes jsou mezi námi takoví, kteří nevlastní účet v bance. Platí tedy vždy hotově. Pokud s sebou nosí větší hotovost, je to poněkud riskantní, ale na druhou stranu mají vždy přehled o tom, kolik jim zbývá do výplaty, případně si odkládají každý měsíc část financí někam do hrníčku. To není zrovna bezpečné řešení, ale u některých je nedůvěra k bankám větší než strach ze ztráty peněz.

Rychle a pohodlně

Karta je skladná, platba s ní je rychlá, takže nakupování je pro vás maximálně pohodlné. Občas ale nakupující zapomene, že už vyčerpal vše, co na účtu měl, takže se může při placení dostat do trapné situace. Dnes už jsou čím dál častější bezkontaktní karty, takže je placení ještě rychlejší, ale i o něco víc riskantní. Když si ale kartu hlídáte, můžete být v klidu. 

A jakým způsobem nejčastěji platí moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Kartou, jak to jenom jde. Méně mě to bolí a nemusím s sebou tahat hotovost.

Aneta: Platím hlavně kartou a tak se často stává, že někdy zapomenu, že se na místě platí cash a pak jsem u pokladny v konfuzní situaci. 

A jak platíte vy? Probereme to už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme