Dámský klub se řeší: Kdo bude mít domácího mazlíčka po rozchodu?

28. července 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Místo dítěte jste si s partnerem pořídili domácího mazlíčka. Najednou to přestalo klapat, rozešli jste se a osud domácího mazlíčka je rázem nejasný. Jaké řešení se nabízí? Dnes to probereme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Střídavá péče

I u psa nebo jiného mazlíčka můžete zkusit střídavou péči, ale i u zvířátka myslete na to, že to na něj může mít psychický dopad. Každé zvíře je jiné a je potřeba respektovat jeho osobnost. Pokud víte, že má radši vašeho partnera a váš partner stojí o to, aby si zvířátko nechal, zkuste se od zvířátka odpoutat a nechte ho partnerovi. Neberte to pak jako svou prohru, ale jako dobrý skutek, který děláte pro zvířátko, které přeci nemůže za to, že jste si přestali rozumět.

Vyhrává citově připoutanější

Možná, že vůbec neřešíte, u koho zvíře bude po rozchodu. Je to totiž od první chvíle jasné. Pokud jen jeden z vás venčil, jen jeden z vás kupoval krmení a chodil k veterináři, pak je pochopitelné, že ten si zvíře nechá. Nebuďte sobečtí a myslete především na dobro zvířátka. Mělo by být tam, kde se bude cítit šťastnější, pokud vám to životní podmínky hlavního páníčka dovolují. 

Máte i jiné řešení? Podělte se s námi o něj už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme