Dámský klub: Umíte si najít chvilku pro sebe a užít si ji?

2. června 2015·Životní styl·Redakce

Doba je rychlá a hektická. Lidé se často honí v práci a když dorazí domů, čeká je druhá šichta v podobě úklidu, vaření nebo práce na zahradě. Umíte si udělat chvilku jen pro sebe? Téma dnešního Dámského klubu na Frekvenci 1.

Workoholik

V práci nestíhá oběd, po práci ještě zůstává v kanceláří a domů dorazí za tmy. I takhle může vypadat život workoholika. Člověk, pro kterého je práce na prvním místě bohužel často zapomíná sám na sebe a hlavně na fakt, že jeho tělo i mysl potřebují občas vypnout.

Pokud se někdo takový ve vaší blízkosti nachází nebo pokud teď právě čtete sami o sobě, myslete na to, že všechno je pomíjivé, i mládí a život, proto si alespoň čas od času udělejte hezkou chvilku pro sebe. Nabije vás to a kdo ví, možná si ji pak budete dělat častěji. 

Relaxace musí být

Každý den spát osm hodin a mít po příchodu z práce půlhodinku pro sebe, kdy vás nebudou atakovat ani děti ani partner. Tak nějak vypadá ideální denní režim.

Dnes žijeme ve stresu a tak je skoro nutné naordinovat si chvíle klidu pro relaxaci nebo péči o sebe.  Jít na masáž nebo se naložit do vany – i to jsou okamžiky, které vám prospějí. Zkuste si takové chvilky užívat bez telefonování nebo koukání do počítače. Prostě jen vypněte všechno, včetně myšlenek na práci a odpočívejte.

A jak jsou na tom moderátorky Dámského klubu? Umí si najít chvilku pro sebe?

Markéta: Tak to je něco, co mi vážně nejde. Na jakýkoli odpočinek se musím hrozně moc soustředit a je to pro mě vysilující 🙂

Aneta: Můj strejda vždycky říkal: „Člověk se musí naučit žít sám se sebou, aby byl vyrovnaný a nebyl na nikom závislý.” Nijak zvlášť jsem se to učit nemusela. Jsem člověk, co nedokáže žít bez rodiny a kamarádů… Možná právě proto občas potřebuji svůj čas i prostor, který trávím sama maximálně s čivavkama 🙂 Prostě někdy je to nutností, alespoň u mě 🙂

A co vy? Umíte si najít čas pro sebe? Prozraďte nám to už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme