Dámský klub: Vaříte i v týdnu nebo jen o víkendech?

21. dubna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Dnešní doba je rychlá. Na všechno je málo času a bohužel někdy nezbývá čas ani na pořádné jídlo. Odbýváte se rohlíkem se šunkou, zajdete si na něco rychlého do fast foodu nebo denně vaříte, abyste měli s sebou do práce teplou domácí stravu? Dnešní téma Dámského klubu na Frekvenci 1.

Každý den u plotny

Někdo to má nastavené tak, že cestou z práce nakoupí a doma si stoupne ke sporáku a vaří. Pokud nejste profesí kuchař, pak může být vaření příjemným relaxem. V případě, že tím potěšíte i své okolí, můžeme nazvat vaření jistou terapií, která vás pozvolna přesune z pracovního dne do kruhu svých blízkých. Pokud denně vaříte, pak je to obdivuhodné. Myslete ale na to, že by každodenní vyváření nemělo být nepříjemnou povinností. V takovém případě je čas na změnu.

Víkendové vyváření

Teplé obědy a večeře jsou samozřejmostí o víkendu, možná i v pondělí, pokud zbude. V týdnu jste rádi, že jste rádi a vaše maximum je ohřát párky? Chápeme to! Místo vyváření se radši věnujete partnerovi nebo rodině. Děti mají teplé obědy ve školní jídelně a manžel si zajde v práci do kantýny. Jen myslete na to, že kvalita takové stravy není příliš vysoká, proto to svým drahým alespoň víkendovou stravou vynahraďte.

Jak to mají s vyvářením moderátorky Dámského klubu?

Aneta: My jsme typická víkendová rodinka. Nepamatuji, že bych jako malá měla v týdnu teplé domácí jídlo, od toho byly školní jídelny a babička Růženka. No, já nastavila novou tradici a vařím jen, když se mi chce, což znamená občas, což znamená tak dvakrát do měsíce 🙂 Takže vlastně nevím, jestli vařím častěji o víkendu nebo v týdnu, je to podle času a chuti.

Markéta: Já vařím pořád. Ne proto, že bych to zbožňovala, ale protože musím. Z nějakého důvodu moje dcera nepovažuje housku se šunkou za večeři 🙂 Kdybych měla dvě trouby, tak asi peču masa a jiné pochutiny synchronně.

Těšíme se na vaše názory. Věnovat se jim budeme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme