FINANCE: Splácíte půjčku. Sledujte nabídky bank, ušetříte tisíce za rok!

4. dubna 2016·Životní styl·Redakce

Pokud máte půjčku, určitě nepatří pravidelné splátky k věcem, na které se těšíte. Zkuste ulevit peněžence refinancováním!

Určitě začněte tím, že budete sledovat nabídky konkurenčních bank. Vaše banka to s vámi jistě myslí dobře, ale jiná možná ještě lépe. Sledování nabídek se může opravdu vyplatit. Ušetřit se dají tisíce korun ročně.

 

6 hlavních bodů pro refinancování

Najděte si starou smlouvu

Splácíte úvěr nebo půjčku? Najděte si smlouvu a prostudujte si pečlivě podmínky, za jakých dluh splácíte.

Promyslete si vaše možnosti

Víte, co očekáváte od refinancování? Mohou to být nejen nižší splátky, ale třeba i posunutí data splatnosti. Můžete se připojistit nebo dokonce půjčku předčasně splatit. Před případnou změnou se zamyslete, jestli si náhodou nechcete půjčit vyšší částku.

Nenechte se napálit

Internetové srovnávače jsou fajn, ale nespoléhejte se jen na ně. Nabídky jsou často orientační, skutečná částka splátky může být pak vyšší. Určitě se vydejte do banky osobně, návštěva se vám vyplatí.

Prověřte více nabídek

Nekývněte při refinancování na první nabídku, kterou dostanete. Důkladně porovnejte kompletní nabídku na trhu.

Nestyďte se za tahák

Při přechodu do jiné banky se nezajímejte jen o výši měsíčních splátek. Ptejte se na úrokovou sazbu, dobu splácení a celkovou částku, kterou zaplatíte. Vyptejte se i na případné další poplatky nebo pokuty.

Novou smlouvu prostudujte

Než se upíšete bance (to je jako čertu), prostudujte si smlouvu. Co vám není jasné, nepodepisujte. Bankovní úředníci vám vše musí vysvětlit třeba dvakrát!

Včasné splácení se vyplatí

Pokud splácíte půjčku včas, jste pro novou banku zajímavý klient. Řádně splácejícím klientům nabízí banky lepší podmínky. 

PORADNA FREKVENCE 1: Jak neztratit motivaci pro sportovní nadšení

TIP FREKVENCE 1: Peníze najdete doma v obýváku i ložnici! Nevěříte?

TIP FREKVENCE 1 : Ušetřete tisíce s úspornými LEDkami. Světelné diody dokážou zázraky!

Životní styl - další články

Doporučujeme