Jak co nejlépe zapůsobit na lidi? Pomohou vám tyto triky!

6. dubna 2019·Životní styl·Barbora Pisingerová

Pro každého člověka je nepopiratelnou výhodou, pokud si dokáže snadno získat lidi kolem sebe. Bohužel, toho umění je někomu dáno a někomu nikoli. Existuje však řada jednoduchých triků, které se můžete naučit, ať už je vaše charisma jakkoli malé. Vyzkoušejte je a přesvědčte se sami! 

Humor

Legrace lidi sbližuje a humor má v tomto ohledu obrovskou moc. Člověk, který je vtipný a ostatní donutí, aby jim koutky cukaly nahoru, je ve společnosti vždy žádaný. Skvělým způsobem, jak si získat přízeň dalšího člověka, je odlehčit trochu situaci, ve které oba jste, nebo zavtipkovat na společné téma. Jen pozor na žerty, které by nemusely být pochopeny, nebo které by nemusely odpovídat vkusu a povaze vašeho společníka.

Věnujte pozornost detailům

Ve světě neustálého propojení a sociálních sítích lidé paradoxně o to více touží po hlubokých a skutečných spojeních. A to, co posouvá každý vztah o něco hlouběji, jsou ty nejmenší detaily. Věnujte pozornost tomu, co vám druhý říká, pamatujte si informace z jeho života a ptejte se na správné otázky, abyste se o něm dozvěděli více. Nebojte se dát najevo svůj upřímný zájem.

Požádejte je o malou laskavost

Tenhle psychologický trik mnoho lidí nezná. Lidé se totiž rádi cítí důležití a potřební a nikdo neodolá snadnému dobrému skutku. Požádat druhého o laskavost znamená, že je necháte na chvíli být v dominantní pozici. Většina lidí malou pomoc druhému neodmítne. Věc, o kterou žádáte, by však měla být velmi jednoduchá. Můžete druhého například požádat, aby vám něco podal nebo na chvilku půjčil pero.

Upřímnost a otevřenost

Často podceňujeme sílu prosté upřímnosti. Někdy je těžké přijít s něčím vtipným nebo chytrým, co bychom zrovna řekli. Když však budeme otevření a upřímní, mnohdy to bohatě stačí. Pokud jste se například s někým dali do řeči a napadlo vás, že by bylo milé to někdy zopakovat, zeptejte se druhého, jestli to cítí stejně a pokud ano, požádejte ho o nějaký kontakt. I z krátkého nečekaného rozhovoru může později vyrůst přátelství.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme