Jak přežít svatbu, když jste single? Nehrajte si na pannu, to je nevěsty úkol

19. června 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

I v životě nezávislé, spokojené single ženy nastane čas od času ten zrůdný okamžik, že se musí zúčastnit nějaké té svatby. Co potom? S tím poradí Elle.

Oblékněte se s rozvahou

Bílá může být jen nevěsta, černá se hodí na jiný mejdan než svatební, v barevných variacích si můžete připadat jako papoušek. Vyřaďte šedé kostýmky, béžové kostýmky, kalhotové kostýmky a kostýmky vůbec. Zvolte temně červenou. Nevěsta v bílém předstírá, že je panna, vy nepředstírejte nic. Jedinou vhodnou (mužskou) reakcí na váš vzhled může být pouze věta ,Zajímalo by mě, jestli někoho má‘, nikoli ,Je sama, protože nemá vkus ani v oblečení‘.

Tvařte se šťastně

Pravděpodobně se vdává vaše velmi dobrá kamarádka (tedy za předpokladu, že na svatbu svého velmi dobrého kamaráda byste nešla), a je tedy téměř povinností být šťastná společně s ní. Co vy si myslíte o svatbě, v tento den raději neříkejte nahlas. Radujte se se svou přítelkyní nebo to aspoň co nejuvěřitelnějším způsobem předstírejte.

Vezměte si s sebou kámošku

Pokud vás někdo zve na svatbu, jistě nepředpokládá, že přijdete sama. Vzhledem ke svému (blahodárnému) single stavu si s sebou vezměte kámošku. Můžete spolu pomlouvat všechny ostatní, ale hlavně nebudete tak hloupě postávat sama, jakkoli se sklenkou šampaňského sama vlastně nebudete.

 I na svatbě buďte ráda, že jste single

Protože to přece je vaše svobodné rozhodnutí. Pokud se cítíte osaměle, sledujte zásadně páry, které jsou spolu prokazatelně déle než dvacet let. To by mohlo fungovat jako spolehlivá pomoc.

Hlídejte si příjem champagne

Champagne je prima. Jak řekla Lilly Bollinger: „Piju šampaňské vždy, když jsem šťastná a také když jsem smutná. Někdy ho piju, když jsem sama. Když mám společnost, považuji to za svou povinnost. Jinak se ho ani nedotknu – tedy pokud nemám žízeň.“ Konzumace champagne je tedy akceptovatelná za jakýchkoli okolností. Na svatbách se pokuste příjem šampaňského zkrátka udržet pod kontrolou.

Mějte pod kontrolou pohyb toho nejatraktivnějšího chlapíka

Nejatraktivnějším chlapíkem mám na mysli někoho, kdo by si s vámi mohl (minimálně dnes) povídat, a ještě se u toho na něj dalo dívat. Není nic smutnějšího než pohled na opuštěnou duši zoufale hledající dostupného kamaráda. Mějte ale na mysli následující fakta (řazeno dle pravděpodobnosti): Může být gay. Může být ženatý. Může mít přítelkyni v Argentině. A taky to může být třikrát rozvedený chlápek na lovu.

Natáčejte, foťte

Pokud jste podcenila přípravu bodu 3 a na svatbu s vámi nikdo nemohl jít, vezměte si s sebou kameru nabo fotoaparát. V podstatě v kteroukoli chvíli můžete předstírat vášnivou reportérku. Usmívejte se u toho.

Odejděte v pravou chvíli

Toto pravidlo platí při parties obecně, na svatbách ale s dvojnásobným důrazem: Nečekejte, až zhasnou. Zmizte hned poté, co zmizí ženich s nevěstou. V opačném případě vám hrozí, že s konfetami na šatech a postávajíc u bazénu budete vypadat, jako že vy jste svou šanci dávno promeškala.


Životní styl - další články

Doporučujeme