Jak si zajistit orgasmus? Nejprve odpovězte na tyto otázky

29. listopadu 2021·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Každá desátá žena orgasmus neprožívá vůbec a ty ostatní vědí, že při sexu vyvrcholení rozhodně nebývá samozřejmostí. Proč to máme složitější než kluci? A co s tím? S těmito radami přišel magazín Elle.

Mužský orgasmus zařídila příroda s velmi jasným cílem – zajistit přežití lidstva, ten ženský významnou úlohu nehraje. Asi i proto muži prožívají sex se vším všudy v podstatě pokaždé, zatímco pro většinu žen je to běh na dlouhou trať. Navíc sex je pro ženy mnohem více záležitostí hlavy než pro muže. Zatímco ti si bez ohledu na to, jestli se bortí okolní svět, mohou sex plně užívat, pro ženy je mnohem těžší vypnout hlavu.

V posteli ve své mysli často řeší mnoho dalšího (a zbytečného) kromě snahy o orgasmus. “Líbím se mu? Vzrušuju ho dost? Nejsem moc tlustá? Bude se mu to se mnou líbit?” Do toho vstupují i další okolnosti, které hrají proti orgasmu: Špatné zkušenosti z předchozího vztahu, nedostatek sebevědomí, nejistota se vztahem současným…

Víte, o kolik by to bylo snazší, kdybychom se soustředily jen samy na sebe a na to, aby se nám “to” povedlo? Zkuste se pro začátek zamyslet, jestli nemáte určité mentální blokády a jestli právě ty nejsou důvodem, proč slovo orgasmus znáte jen ze stránek časopisů. Odpovězte si na následující otázky:

1. Přála jste si někdy, aby vám partner častěji dával najevo, že po vás touží, aby otevřeněji a něžněji říkal, co k vám cítí?

2. Chová se váš partner většinou tak, že vy stále musíte ustupovat, zatímco on vás nijak nešetří?

3. Jste ve vztahu neustále tlačená, abyste se vzdávala všeho, co máte ráda a co vás baví? Víte, že partner není ideální, ale máte strach z rozchodu, abyste nezůstala sama?

4. Vzdáváte se postupně ve vztahu vašich snů a přání a partnerovi je to srdečně fuk?

5. Máte pocit, že vašemu partnerovi nemůžete ve všem věřit, a přesto s ním zůstáváte?

6. Cítila jste se někdy ve vztahu emocionálně nenaplněná?

7. Předstíráte téměř pravidelně orgasmus jen proto, abyste to měla za sebou?

8. Vedle partnera šťastná nejste, víte, že to není ten pravý, ale představa nového vztahu vás neláká, protože se bojíte dalšího zklamání?

9. Míváte s partnerem sex, i když se vám do něj vůbec nechce a děláte to jen proto, abyste ho nenaštvala?

10. Cítíte, že při sexu máte problém se uvolnit a být spontánní?

Odpověděla jste si na předchozí otázky většinou Ano? Je asi čas se svými pocity a emocemi něco udělat. Jestli jste připravená o všem začít mluvit (a jste přesvědčená, že to stojí za pokus), začněte to probírat s vaším klukem a pokuste se vztah znovu nastavit. Předpokládá to ovšem otevřenou komunikaci a hlavně důvěru.

Životní styl - další články

Doporučujeme