Jak vybrat květiny na Valentýna. Každá říká něco jiného

14. února 2020·Životní styl·Barbora Pisingerová

Zdroj: Shutterstock

Každá květina má svůj konkrétní význam a když ji někomu darujeme, vysíláme mu tím i určitou zprávu. Vyznat se všech květinách je ale pro laika skoro nemožné. Abyste omylem někomu kyticí nesdělili něco, co nechcete, raději si předem přečtěte, co která rostlinka znamená. 

K svátku svatého Valentýna patří projevy lásky jako levá bota k pravé. Oblíbenou formou, jak někomu vyjádřit své city, je například krásná kytice. Jak ale vybrat tu pravou, aby řekla, co máte na srdci? Je to jednoduché!

Královna 

Ne nadarmo se růžím říká královna květin. Jsou vhodné jak pro romantické partnerky, tak pro blízké osoby, jako například maminky, babičky nebo sestry. Žádnou ženu zřejmě neurazí, nicméně její pravý význam přece jen tkví v erotické touze a milenecké lásce. Obecně platí, že rudé růže vyjadřují partnerskou lásku a bílé či krémové úctu, věrnost, náklonnost nebo vděk.

Pro kamarádku

Pokud si chcete být skutečně jistí, že si osoba, k níž chováte platonický vztah, nevyloží vaše city mylně, zvolte žlutou barvu květu. Žlutá je totiž všeobecným symbolem přátelství a darovat někomu takto zabarvené květiny nevysílá žádný lechtivý podtext.

Výraz úcty

Podobně jako bílá  růže vyjadřuje respekt a úctu i elegantní kornoutovka neboli kala. Pro svůj neobvyklý květ je vhodná jak na pohřbech, tak na svatbách a ocení ji jistě každá žena, která si potrpí na vkusnost a eleganci. Čisté a jemné kaly vyjadřují věčnou věrnost a hluboké spirituální pouto.

Osudová láska

Lilie a orchideje jsou skutečně výjimečné. Zatímco orchideje potěší zejména starší a konzervativnější ženy, lilie jsou podle květinářek doménou umělců. Obě rostliny říkají obdarovaným, že jsou pro nás jedineční a nenahraditelní a hodí se k věnování při nějaké významné události.

Symbol svobody

Svěží jarní tulipány symbolizují jaro, mládí a svobodu. Jsou proto vhodné zejména pro mladé dívky. V případě, že se rozhodnete někoho podarovat kyticí tulipánů, si však dobře rozmyslete, jakou zvolíte barvu. Zatímco žluté a pastelově barevné tulipány vyjadřují celkem obecnou náklonnost, červeným tulipánem doslova chválíte něčí schopnosti v posteli!

 

 


Životní styl - další články

Doporučujeme