Jídlo které vás uklidní. Vyzkoušejte tyto antistresové potraviny

19. září 2021·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Když máme z něčeho nervy, spousta lidí to řeší jídlem. Pokud se ale dotyčný cpe nezdravými brambůrkami nebo fastfoodovým jídlem, rozhodně to není v pořádku. Raději sáhněte po takovém jídle, které vás doopravdy uklidní, a které na vás bude působit antistresově. Které potraviny to jsou? S informací přišel webový magazín Dáma.cz.

Dopřejte si horkou čokoládu

Co může být víc uklidňujícího než šálek dobré horké čokolády. Věřte, že po náročném dni plném stresu vám bude chutnat víc, než kdy jindy. A to, že je čokoláda antistrestová, ví jak Remus Lupin, tak každý správný čokoholik.

Ilustrační foto (Shutterstock)

Ryby, citrusy i oříšky

Pokud máte ve zvyku stres zajídat, musíte na to jít zdravě, abyste neskončili obézní v pekle za obžerství. Naprosto ideálním jídlem je pstruh na oříškách s citronovou šťávou. Protože přesně tyto tři suroviny jsou jednak zdravé a zároveň působí velice antistresově.

Česnečka s avokádem

Česnek je pozitivní pro tělo ve všech směrech (kromě dechu, samozřejmě). Poctivá, silná česnečka vás nakopne a postaví na nohy. Pokud její chuť vylepšíte avokádem, za prvé budete příjemně překvapeni její chutí, zároveň do sebe dostanete velkou dávku vitamínu C a E, které na nervovou soustavu působí jako balzám.

Ilustrační foto (Shutterstock)

Badyán pro klidný spánek

Když je člověk ve stresu, těžko se mu usíná. Přesto, že spočítá celé stádo oveček, spánek není kvalitní, hlavu má člověk pořád plnou starostí. Pokud si však před spaním namícháte čaj z badyánu a ochutíte ho skořicí a hřebíčkem, usnete jako miminko a ráno se probudíte odpočatí.

Životní styl - další články

Doporučujeme