Jíme pod tlakem, jak zůstat v dnešní době štíhlí a „nezbláznit se“!

2. listopadu 2016·Zdravě myslet, zdravě žít·Redakce

Motivační pořad Zdravě myslet, zdravě žít vám pomáhá najít cestu i cíle. 
Každý se může mít skvěle. Nevěříte? Poslouchejte.

V rádiu nás uslyšíte od pondělí do soboty v 11:40.

Jitka: Patříte k těm co jí ve spěchu? Pamatujete ze školní jídelny: „ Děti jezte, neloudejte se!“ V závodní jídelně jsme zase měli půlhodinu na oběd. Už slovo závodní nás nutilo závodit. Co se to s námi udělalo, Petruš?

Petra: Žijeme ve výkonnostní době zaměřené na materie. Zapomínáme co je pro nás přirozené. Neposloucháme vlastní těla. Zrychlujeme. Čím více plyn přidáváme, tím méně jsme efektivní.

Jitka: Mnohdy ani nevíme, co potřebujeme! Co nás může učinit zdravější, spokojenější?

Petra: Základem zdraví je spokojenost a uměřenost. Pokud je člověk vyrovnaný, nepotřebuje se tláskat, přejídat, skákat z jednoho výživového stylu na druhý.

Jitka: To dobře znám, jím rychle, ve  stresu, vlastně ani nevím, co kolikrát jím, ale co rozhodně vidím, to jsou vlastní pneumatiky. Tahle mašina má co shazovat!

Petra: Když si děláte ze života dostihovou dráhu, rozčiluje vás tukový prstenec v pase nebo ještě hůř, trápí vás metabolické poruchy, je na čase zamyslet se, proč se to děje.

Jitka: Co z toho plyne?

Petra: Heslo dne je dvě stě v městě, tři sta z místa. Stres, podráždění, vztek, pocit marnosti, nespavost, úbytek nebo přibývání na váze. Z nedostatku volného času se můžeme dopracovat k syndromu vyhoření, úzkostem a depresi.

Jitka: Takhle skončit nechceme! Co navrhuje Petra Krajčinovič?

Vyklidnit se. Zastavit se. Bez výčitek prospat nebo prosexovat víkend. Nechat se odborně vyšetřit a najet hlavně na nový režim. Jinak vás nestíhám dožene, to si piště.

Jitka: A začít můžete třeba hned! A zítra ve Zdravě myslet, zdravě žít o tom, proč diety nefungují. 

Obě: naslyšenou!

www.drstanek.cz    

Poslechněte si

Zdravě myslet, zdravě žít - další články

Doporučujeme