Kočky v bytě. Která plemena budou za skromný prostor vděčná?

4. května 2022·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Máte malý byt, ale toužíte po kočičí společnosti? Žádný problém, vaše přání je možné splnit. Jen musíte vybrat tu správnou rasu, které se bude v malém prostoru líbit. Jaká plemena to jsou? Odpovídá web Můjchlupač.cz.

Americká krátkosrstá kočka

Pohodová kočka, která ráda odpočívá a v bytech se jí daří velmi dobře. Jen ale pokud máte dostatek času, abyste uspokojili její sociální potřeby. Tyto kočky vyžadují běžnou péči a česat stačí jednou týdně. Tenhle sedmikilový mazlík si také zamiluje koukání z okna nebo hru s hračkami.

View this post on Instagram

A post shared by ハナ&ナナ (@hanaii.222)

Birma

Sladká a jemná Birma je láskyplná a mazlivá micinka. Tato klidná kočka chce být všude tam, kde jste vy. Na velikosti jejich domova jim nezáleží. Jsou hravé a zvláště si rády pohrají se svými zvířecími kolegy. Tahle kočičí kráska může vážit až šest kilo.

View this post on Instagram

A post shared by Rubis 🐾 (@rubis_birmanie)

Britská krátkosrstá kočka

Tyhle kočky jsou velmi oblíbené i tím, že jsou hodně přizpůsobivé. Jsou tiché, uvolněné a dávají přednost lenošení před lítáním po domě. Mohou mít ale výbuchy energie, kdy budou chtít blbnout. Skvělé jsou hračky, které jim schováte do prostoru. Pozor si ale dejte na překrmování, protože Britky nejsou nejštíhlejší kočičky na světě. Mohou vážit až osm kilo.

View this post on Instagram

A post shared by Miss Tilly Cammarota🇦🇺 (@madammeow09)

Barmská kočka

Barmská kočka je mazlivka a velmi společenská kočička, která ale vyžadují stoprocentní pozornost od svých majitelů. Jsou docela atletické a potřebují dostatek prostoru a místa, aby mohly skákat a škrábat. Když jim ale dopřejete svou pozornost, na velikosti vašeho obydlí nezáleží. Barmy mohou vážit až šest kilo.

View this post on Instagram

A post shared by Ludmila Matoušová (@charlesbur_burmese)

Mainská mývalí

Něžný obr, to je Mainská mývalí. Jsou známé pro svou přátelskou a láskyplnou povahu. Tyto krásky milují socializaci se svými majiteli, ale i ony vyžadují hodně pozornosti. Jsou občas ochotné chodit i venku na vodítko za účelem cvičení. Nejraději ale tyhle až osmikilové krásky budou, když si s nimi budete hrát a mazlit je.

View this post on Instagram

A post shared by Yasmin & Urias (@yasmin_and_urias)

Perská kočka

Peršanky vědí, že odpočinek a klid je nejdůležitější. Tyhle krásky, které mohou mít až sedm kilo, nejraději spí na vašem klíně. Oproti tomu lezení a skákání jim nic moc neříká. Rády si užívají pozornost svých majitelů, ale také jsou občas rády, když jsou samy. Ostatně, jako všechny kočky.

View this post on Instagram

A post shared by Karl de Montespan (@karl_demontespan)

Životní styl - další články

Doporučujeme