Má úžasnou povahu. Podívá se nám do očí a začíná se usmívat, radují se rodiče chlapečka s mikrocefalií

1. února 2017·Životní styl·Redakce

Dvouletý Jaxon Strong ze vzpírá lékařským prognózám. Narodil se s polovinou mozku, protože jeho matku infikoval komár, který přenáší virus Zika. Přesto se mu v rámci možností daří. Rodiče se chlapečkem chlubí na sociálních sítích a představují tak určitou naději pro rodiče se stejně nemocnými miminky.

365 dní – tento milník překonal malý bojovník už dvakrát. Narodil se 27. srpna 2014 s těžkou vývojovou poruchou, takzvanou mikrocefálií. “Bojuje od prvního dne a nikdy nepřestane,” doufají chlapcovi rodiče Brandon a Brittany, kteří se před časem pochlubili, že Jaxon navzdory své nemoci umí říct: Miluji tě!

“Je stále silnější a jeho zdravotní stav se zlepšuje. Mumlá, miluje se smát, miluje tulení. Má úžasnou povahu. Podívá se do našich očí a začíná se usmívat a chichotat,” popisuje hrdý otec. Brandon říká, že jeho chlapec se “učí každý den.” Jaxon prý zbožňuje hudbu, zejména Boba Marleyho. Právě začal používat dudlík a nedávno byl poprvé plavat. Jeho rodiče doufají, že se mu bude dařit, čím dál lépe.

Jeho prospívání je nadějí pro ostatní miminka, která se narodila s polovinou mozku.  Světová zdravotnická organizace totiž odhaduje, že v následujících několika letech budou virem Zika nakaženy 3 až 4 miliony lidí.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme