»Sexpertka« sdílela seznam předsevzetí, která bychom si všichni měli odnést do roku 2021

30. prosince 2020·Životní styl·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram / sexwithemily

Silvestr a Nový rok doslova svádí k jakémusi bilancování a také vytyčení plánů do budoucna. Mnoho lidí si do nového letopočtu odnáší nějaká předsevzetí, která by chtěli naplnit. Expertka na lidskou sexualitu Dr. Emily Morse (50) to jen schvaluje. Na sociálních sítích zveřejnila seznam věcí, na které by podle ní v příštím roce nikdo neměl zapomínat.

Možná i vy jste si letos dali nějaké to předsevzetí, co ve svém životě chcete příští rok změnit. Plánujeme si, že zhubneme nějaké to kilo, budeme zdravě jíst, šetřit, mluvit slušně či chodit včas. Expertka na lidskou sexualitu Dr. Emily Morse z Michiganu v USA ale připomíná, že bychom neměli zapomínat ani na další oblasti našeho života.

Na svém instagramovém profilu zveřejnila seznam pěti novoročních předsevzetí, kterých bychom se podle ní všichni měli v roce 2021 držet. Ačkoli vypadají na první pohled velmi jednoduše, řada lidí na ně podle Morse zapomíná.

Předsevzetí na příští rok podle Morse

  • SKUTEČNÉ orgasmy
  • komunikovat o svých potřebách
  • upřímné rozhovory
  • udělat si čas na hraní
  • masturbace

View this post on Instagram

A post shared by Emily Morse (she/her) (@sexwithemily)

Morse připomíná, že mezi největší ničitele zdravé lidské sexuality patří například nízké sebevědomí nebo špatný pocit z vlastního těla. Ať už ale naše tělo vypadá jakkoli, zasloužíme si mít uspokojivý milostný život. Není nic špatného na tom dovolit si cítit se dobře, tvrdí Morse. Odbornice také upozorňuje, že základ zdravého vztahu k dalším lidem leží v dobrém vztahu k sobě samotnému.

Mezi další důležité aspekty podle Morse patří například trpělivost, pozitivní přístup a věnování pozornosti jak partnerovi, tak svým vlastním potřebám.

Foto: Instagram / sexwithemily

Životní styl - další články

Doporučujeme