Negativní energie a neobvyklá místa. Jak je to doopravdy s kočičím spánkem?

23. února 2022·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Spí kočky na místech, kde proudí negativní energie? Nebo je to jen pověra? O spánku koček a o tom, zda místo, kde spí, nese nějakou negativní energii, by se mohlo spekulovat. Lidé v tomto budou vždycky rozděleni. Jak to se spánkem u koček vlastně je? Prozradí web ireceptář.cz.

Neobvyklá místa, to je jejich

Obecně se dá říct, že kočky spí všude tam, kde je teplo a příjemně. Vzhledem k tomu, že jsou většinou menšího vzrůstu, než psi, mohou klidně spát i na velmi neobvyklých místech, která jsou hůře dostupná. Mají rády výšku, a proto klidně usnou i na parapetu okna, poličkách nebo na skříni. Milují, jak teplo v peřinách, ale i klidně na první pohled nepohodlná místa, jako třeba krabice, tvrdá židle nebo pootevřený šatník

View this post on Instagram

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

Pelíšek mají, kde chtějí

S lidmi se tito predátoři nesžili tolik jako psi a jsou proto vůči nimi odlišní. Díky svému dobrodružnému životu mají velký výdej energie, a proto spí 12 až 18 hodin denně. Ve zbytku času loví a číhají na myš. Místo ke spánku si vybírají daleko od vody, jídla a toalety. Jestliže si myslíte, že kočka spí ráda v pelíšku, který jí koupíte, úplně to tak není. V něm spí až každá pátá. Mnohem raději spí v posteli s lidmi.

Kočky versus negativní energie

O kočkách se říká, že vyhledávají geopatogenní zóny, a to právě ty negativní. Kočkám energické vibrace připomínají vrnění, lidem by mohli vadit. Proto se nedoporučuje v místech, kde kočka ráda spí, dlouho sedět nebo tam spát. Zdravý a mladý člověk by si prý nemusel všimnout, že se mu jeho zdravotní stav zhoršil. Tvrdí se, že vůči negativním geopatogenním zónám jsou citlivější těhotné ženy, děti nebo nemocní lidé. Jestliže na takovém místě máte postel, je možné že se vám tam bude hůře spát.

Co s toulavými kočkami?

Je možné, že k vám chodí spát i kočky ze širokého okolí. Nemusí to hned znamenat, že na vaší zahradě nebo v domě se to negativní energií jen hemží. Stačí, že se u vás cítí v bezpečí a v teple. Pokud nemáte psa a dáte jim občas i třeba něco k jídlu, je to pro ně ráj na zemi. Nedivte se, že se od vás nehnou.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme