Nejnovější hit plastické chirurgie: Ženy si nechávají zvětšit zadek!

15. června 2016·Životní styl·Redakce

Některé ženy by udělaly cokoli, aby se zbavily každého deka navíc. Ovšem v některých zemích je velké pozadí tak žádoucí, že díky tomu vzkvétá celé odvětví krémů, chirurgických zákroků i "push-up" vycpávek.

“V některých společenských kruzích je to jako: ‘Ty sis ještě nenechala udělat zadek? Jsi normální?'” vysvětluje doktor Stanley Okoro, který jako plastický chirurg pracuje v americké Atlantě a nigerijském Lagosu. Do Nigérie jezdí každé dva měsíce a během doby, kterou tam stráví, dělá čtyři až šest operativních zvětšení a zvednutí hýždí týdně. Každá operace trvá šest až osm hodin a Okoro bývá zaneprázdněn až do pozdní noci.

Největším zdrojem zvýšení zájmu o operaci hýždí jsou bezpochyby sociální média. “Jde o kombinaci zvýšené popularity Kim Kardashianové, která je známá svým vyklenutým pozadím, společně s rostoucí popularitou sociálních médií,” tvrdí newyorský plastický chirurg Matthew Schulman. “Lidi žene tlak na to, abychom vypadali dobře,” dodává Okoro.  

V jihoafrickém Johannesburgu se rozrůstá trend “operace a safari”, který láká klienty na zákroky plastické chirurgie spojené s výletem do přírodních parků. Podle majitelky jedné z klinik Lorraine Melvillové přijíždí řada klientů ze zahraničí. Pro ty, kdo si operaci nemohou dovolit, existují levnější alternativy v podobě pilulek a krémů. Doktor Okoro ale nabádá k obezřetnosti, protože jejich obsah může být nejasný a účinky neprokázané. 

Kerestešová: Mám prsa, mám zadek, no a co?

Velký vs. malý zadek

10 nejčastějších lží, které si říkají muži a ženy

Životní styl - další články

Doporučujeme