Nejznámější puma Los Angeles musela být utracena. Na rozloučení s ní dorazilo přes šest tisíc lidí

9. února 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Není to tak dávno, co k vzácným obyvatelům amerického Los Angeles patřil samec pumy americké. Nyní ale musel být kvůli srážce s autem utracen. Zvíře bylo velmi populární, a tak se s ním lidé rozhodli veřejně rozloučit. Informaci přinesl web Novinky.cz.

Puma byla označována jako P-22, přičemž P znamená puma a 22 bylo pořadí mezi sledovanými kusy. Samec žil v Griffithově parku a občas měl někdo štěstí, že ho zahlédl nebo si ho vyfotil. V posledních týdnech se ale čím dál častěji objevoval v obydlených oblastech a útočil na psy. 

V prosinci jej odchytli ochránci přírody a následně se ukázalo, že zvíře srazilo auto. Jeho zranění byla ale natolik vážná, že se veterináři rozhodli, že bude utracen. Puma byla ale v Los Angeles neskutečně populární, a proto se jí v sobotu dostalo veřejného rozloučení. Nejednalo se o smuteční akci, ale spíše o veřejné rozloučení a připomínka zvířete, které žilo celý život v blízkosti lidí.

View this post on Instagram

A post shared by National Geographic (@natgeo)

Vzpomínka se konala přímo v parku, kam se vejde přes šest tisíc lidí. O vstupenky byl rekordní zájem a vyprodaly se během několika hodin. Mezi řečníky byli třeba herec Rainn Wilson či kongresman Adam Schiff. Město nyní přemýšlí, jak vzácné zvíře uctít. Ve hře je třeba socha v parku nebo přidání na městskou vlajku.

Životní styl - další články

Doporučujeme