Nemoc se neptá, kdo zajistí rodinu. Ptejte se vy!

14. září 2015·Životní styl·Redakce

Každý třetí Čech onemocní rakovinou a každý čtvrtý na ni zemře. Přemýšleli jste už někdy, co to znamená pro vaši rodinu?

Nechceme vás strašit, ale není dobré mávnout rukou s tím, že “já ten třetí nebudu”. S velkou pravděpodobností ve svém okolí znáte někoho, komu rakovina změnila život. Je lepší být připravený na nejhorší variantu, která třeba nenastane, než nechat své blízké na holičkách.

Fénix „proti“ rakovině

Od září nabízí Pojišťovna VZP, a.s. (PVZP) zbrusu nové neživotní pojištění Fénix. Před onemocněním rakovinou vás sice neochrání, ale zajistí vaši rodinu pro těžké okamžiky, když vám lékaři objeví onkologické onemocnění.

V takovém případě ihned po diagnóze pojišťovna vyplatí 40 % pojistné částky. Pojistná smlouva se uzavírá na pět let a není podmíněna vstupní lékařskou prohlídkou ani potvrzením o příjmu.

Investice do života

Například sedmačtyřicetiletý muž pojištěný na jeden milion korun zaplatí ročně pojistné 3 292 Kč.

V případě stanovení diagnózy může počítat se čtyřsettisícovým plněním. Další peníze, maximálně až do výše pojistné částky 1 000 000 Kč, pojišťovna vyplatí během toho, jak postupuje jeho léčba.

Je na rozhodnutí klienta, k čemu peníze použije. Někdo tak splatí úvěr, jiný poplatky za byt. Někdo jiný se rozhodne zpříjemnit si život a splnit si odkládaný sen.

Nové pojištění Fénix pro případ rakoviny si můžete sjednat na kterékoli pobočce PVZP nebo VZP ČR. Více informací a kontakty najdete na www.pojistenifenix.cz.

Životní styl - další články

Doporučujeme