Nevyhazujte použité čajové sáčky! Víme, jak je využít!

5. května 2019·Životní styl·Karolína Stránská

Pijete pravidelně čaj? Co děláte se sáčky poté, co se vylouhují? Většina lidí by je samozřejmě vyhodila, to je však špatně. Právě vylouhované sáčky mají řadu využití.

Nejvhodnější k recyklaci jsou zelené čaje. Pokud milujete právě silnější čaje tohoto typu, sáčky začněte odkládat. Budou se vám hodit!

Použijte je například při dochucování jídel. Přidejte sáček do vody, ve které vaříte těstoviny nebo rýži. Do rýže se hodí zejména heřmánek nebo jasmín, jak se u rýže nabízí, u těstovin volte zelené čaje. Máte zahrádku? Pak využijete čajový lógr i zde! Udělejte si slabý čaj a tím zalévejte své rostliny. Vyhnete se tak zákeřným plísním a nebudete muset sáhnout po drastické chemii.

Lógrem je možné půdu hnojit a vyživovat. Někteří ho přidávají i do kompostů. Samozřejmě nezapomínejte na to, že pokud sáček do kompostu hodíte, aniž byste ho otevřeli, je nutné zbavit se kovové svorky.

Zkuste přidat pytlíky do vodní lázně a máčet si v ní nohy. Dopřejete svým chodidlům odpočinek a zbavíte je zápachu a zrohovatělé kůže.

Životní styl - další články

Doporučujeme