Noční můra! Pes specializující se na vyhledávání drog našel u jedné ze studentek marihuanu

13. dubna 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Pro někoho vtipná historka, pro někoho noční můra. Pro studentku ze školy na jihovýchodě Polska spíše druhá možnost. Do školy dorazil na přednášku pes specializující se na vyhledávání drog. A jeho práce se ukázala přímo v praxi. Informaci uvedl server CNN Prima News.

Takový konec školní besedy asi nikdo nečekal. Do školy ve městě Olava na jihozápadě Polska přijela školní preventistka, aby si se studenty popovídala o problematice drog a alkoholu. Spolu s ní přišel i kriminalista se psem, který je vycvičený na vyhledávání drog.

Toho ale zaujal batoh šestnáctileté dívky. „Pes se začal chovat způsobem, který naznačoval, že ucítil drogy. Rychle nás také nasměroval k batohu, čímž dal jasný signál, že se tam nacházejí nebo nacházely látky zakázané zákonem,“ uvedla policie na facebooku. Kriminalisté byli v šoku, když u dívky našli sušenou marihuanu a dýmku. Ta se nyní bude zodpovídat z porušení zákona o potírání drogové závislosti.

Nezletilá byla předána do péče rodičů a policisté budou o všem informovat rodinný soud. „Připomínáme, že mezi projevy demoralizace jsou za nejvíce ohrožující zdraví a správný vývoj dětí a mládeže považovány drogová závislost a alkoholismus. Jde o jevy, vůči nimž by neměl být nikdo lhostejný,” dodala policie.

Životní styl - další články

Doporučujeme