Obliba labradorů je u konce. Nejoblíbenějším plemenem je francouzský buldoček

23. března 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos.com)

Labrador, francouzský buldoček, pudl nebo německý ovčák.. Psích plemen je na světě stovky a každý z majitelů miluje toho svého. Jenže který je ten nejoblíbenější? Americký klub chovatelů zveřejnil seznam, kde na tuto záludnou otázku odpovídá. Informaci přinesl web yookee.cz.

Nejoblíbenějším plemenem čistokrevných psů se v USA stal francouzský buldoček, který po neuvěřitelných 31 letech sesadil z prvního místa labradorského retrívra. Na prvenství si toto roztomilé malé plemeno se zploštělým obličejem brousilo zuby už loni. To se umístilo na druhém místě.

S oblibou ale samozřejmě stoupá i cena. Ve Spojených státech si za štěně francouzského buldočka zaplatíte i více než 3 tisíce dolarů, tedy zhruba 70 tisíc korun. Buldočci jsou populární díky tomu, že nejsou extra nároční na péči, nemusíte je venčit hodiny a díky svému malému vzhledu jsou ideální do bytů. Nutno ale dodat, že jsou to velmi společenští psi, kteří nejsou rádi sami. Proto určitě nebude nadšený, když ho necháte celý den doma samotného.

View this post on Instagram

A post shared by 𝑃𝑎𝑤𝑠 & 𝐶𝑜 𝑆𝑡𝑎𝑓𝑓𝑜𝑟𝑑𝑠ℎ𝑖𝑟𝑒 𝐿𝑡𝑑 🇬🇧 (@pawsandcostaffsltd)

Buldočci jsou také kvůli své stavbě těla náchylní k dýchacím problémů či problémům s páteří a k obezitě. Rizika se zmenšují, pokud máte čistokrevného psa. Vzhledem k jejich oblibě také bohužel roste počet množíren. V žebříčku je celkem 199 plemen. Labrador klesl na druhé místo, za ním je zlatý retrívr, dále německý ovčák a pudl. Na šestém místě se umístil anglický buldog, rotvajler je na sedmém, dále bígl, jezevčík a na desátém místě je německý krátkosrstý ohař.


Životní styl - další články

Doporučujeme