Partnera k životu nepotřebujete. Pět důvodů, proč byste si měli pořídit kočku

2. prosince 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Máte doma čtyřnohou královnu, která je tak trochu umíněná, dělá nepořádek, v noci vám skáče po obličeji, a když se s ní chcete mazlit, zaleze do nejtemnějšího kouta? Poděkujte jí. Web Můj chlupáč totiž přichází s informací, že vám kočka možná zachrání život.

Velký přínos pro lidské zdraví

Kočky uctívali už staří Egypťané, kteří věděli, že mají moc ochránit lidi před zlem. A měli naprostou pravdu. Poznatky moderní vědy totiž jasně ukazují, že kočky mají pro společnost opravdu blahodárné účinky. Někteří majitelé psů vám možná budou i závidět, až zjistí, co všechno vaše micka dovede.

Záruka delšího života

Závěry jedné vědecké studie ukazují, že majitelé koček vykazují o 30% menší pravděpodobnost úmrtí na srdeční infarkt a mrtvici. Odborníci jsou zkrátka toho názoru, že vlastníci domácích šelem mají méně stresu, což pozitivně ovlivňuje jejich tlak, hladinu cholesterolu a také množství triglyceridů, což jsou tuky, které se nalézají v obíhající krvi.

View this post on Instagram

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

Spánek nade vše

Studie také odhalila, že díky kočkám se i lépe vyspíte. Tuto myšlenku výzkumníkům vnukli lidé, kteří si nedovedou představit, že by spali bez svého chlupatého mazlíčka. Všichni se shodli, že kočičí mňoukání navozuje uklidňující pocit, což je spojené i s kvalitním spánkem.

Kdo potřebuje chlapa?

Mnoho lidí má depresi z toho, že vedle sebe nemá toho správného životního partnera. Samota není zdravá a odnese to hlavně psychika, ale to určitě neplatí, když je vaším parťákem kočka. Výzkumy ukázaly, že být s kočkou v jedné domácnosti poskytuje stejné emoční výhody jako život s partnerem.

Prášky nepotřebujete

Lékaři také vypozorovali, že blízkost kočky, která přede, pomáhá mírnit bolesti všeho druhu. Takže prášky na bolest hlavy už nehledejte v šuplíku, ale běžte ho pohladit do jeho oblíbeného pelíšku. Jakmile se kočky dotknete, bolest by měla zmizet. Teď už ty rozdrápané záclony nejsou tak podstatné, co?

 

Životní styl - další články

Doporučujeme